Lang Lang, Jansen i Raimon, apostes de l'Auditori Més

Els 60 concerts de diversos gèneres musicals rebaixen les entrades a 6 i 13 euros, i ja estan a la venda

Quartet Casals.

Quartet Casals. / ARXIU

3
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / Barcelona

El cèlebre pianista xinès Lang Lang, el debut de la Wiener Akademie amb 'El Mesies' de Händel, la integral de Schubert amb el Quartet Casals, la sensacional violinista Janine Jansen, la celebració de l'Any Rameau amb el cicle 'Versalles a Barcelona' i el cantautor Raimon recitant Espriu són algunes de les grans apostes de l'Auditori Més per a la temporada 2013-14.

Tota la programació de l'auditori públic --sense comptar amb la temporada de l'OBC-- suma 60 concerts amb música "accessible, de qualitat i de diversos gèneres i estils" segons els responsables del centre, i dues exposicions al Museu de la Música, ubicat al mateix edifici.

La Banda Municipal de Barcelona traurà partit al repertori per a aquest tipus de formació amb l'estrena de quatre obres. El conjunt que dirigeix Salvador Brotons, i que ha aconseguit un augment de seguidors del 10% aquesta temporada, té carta blanca per endinsar-se en nous territoris sonors. Entre les seves estrenes hi destaca 'Barcelona 1714', una peça de Brotons que parla de la Guerr de Successió. "Però la meva obra no acaba amb la derrota sinó amb un renaixement del catalanisme més en sintonia amb el que es respira en la societat actual", va declarar el músic. 

Coincidint amb el tricentenari del 1714, Cantània, esdeveniment musical en què participen escolars de tot Catalunya, celebrarà els seus 25 anys amb una cantata especial que reivindica la llibertat dels pobles. I el Museu de la Música oferirà una exposició sobre la música de l'època.

Preus de cine

Els preus dels concerts de l'Auditori Més baixen un 30%, i situen els preus mínims entre 6, més barat que anar el cine, i 13 euros. Les entrades ja estan a la venda. "Hem reestructurat els preus, que baixen una mitjana del 30%, però que a les franges més econòmiques arriba al 60% perquè l'Auditori ha de ser assumible per tothom", va destacar ahir Joaquim Garrigosa, director general d'equipaments. Està convençut que aquesta política ajudarà a mantenir els recursos propis "perquè vindrà més gent". 

El pressupost general de l'Auditori és de 18,5 milions d'euros, similar al de l'actual temporada. Tot i que encara no està aprovat, igual que els de la Generalitat, està prevista una aportació de 8 milions per part de l'Ajuntament --que augmenta la seva aportació respecte a l'any passat en 1,4 milions--, 5 milions per part de la Generalitat i la resta es cobreix amb recursos propis (venda d'entrades, lloguer de sales). 

Els retrats d'artista, que permeten descobrir diferents facetes d'un mateix intèrpret, se centraran en la violinista Janine Jansen (3 de març), el pianista Josep Colom (11 de març), el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras (21 maig) i el compositor Benet Casablancas,  les obres del qual seran interpretades aquesta temporada i la que ve. En la 2013-14 s'escoltaran '7 escenes de Hamlet' a càrrec del grup de música contemporània bcn216, conjunt resident de l'Auditori com el Quartet Casals i les formacions de Jordi Savall. L'altra obra que tocaran de Casablancas és 'Moviment per a trio', amb el Trio Kandinsky. A aquests concerts s'hi ha de sumar dues obres més que interpretarà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Savall oferirà quatre espectacles, dos en espais emblemàtics de la ciutat, com l'Església de Santa Maria del Pi, on interpretarà el 'Llibre Vermell de Montserrat'.

La música tradicional, popular i moderna també tindrà cabuda a la temporada de L'Auditori Més amb una cita ineludible: el concert que oferirà el cantautor Raimon en homenatge a Salvador Espriu per encàrrec de l'Auditori.

Fusió tradicional

Notícies relacionades

La fusió de la sonoritats tradicionals de la cobla tindrà diferents vessants. La sardana es queda petita per a molts d'ells amb ganes d'investigar en altres sonoritats. Grups de indie folk com La Iaia s'uniran a la Cobla Bisbal Jove (21 de març), i la New Catalan Ensemble gravarà en directe el seu acostament al jazz amb Andrea Motis i Joan Chamorro (20 de febrer). 

Grans orquestres internacionals visitaran l'Auditori en col·laboració amb Ibercamera, que ja va anunciar els concerts de l'Orquestra Simfònica de Viena amb Maria  João Pires (5 de desembre), la del Teatre Marinski amb Valeri Guerguiev (11 febrer) i la Royal Philharmonic Orchestra amb Pinchas Zukerman (23 abril).