UNA PRODUCTORA TEATRAL DE MODA

El salt d'Oriol Broggi i de La Perla

El director vol que la Biblioteca sigui «un teatre de referència» a BCN

Oriol Broggi, el director de La Perla 29, dimecres passat.

Oriol Broggi, el director de La Perla 29, dimecres passat. / ACN / PERE FRANCESCH

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ CARLOS SORRIBES
BARCELONA

La Perla 29 vol fer un salt endavant. Ni aquests temps de crisi frenen l'ànim d'un equip, que comanda Oriol Broggi, entusiasta com pocs. El que serà el primer any de la seva plena ocupació de l'espai de la Biblioteca de Catalunya arriba avalat pel suport massiu del públic a les seves tres últimes grans produccions comLuces de bohemia, Incendis (estrenada al Romea) iCyrano de Bergerac. Per això Broggi proclama la seva intenció que la Biblioteca «es consolidi com un teatre de referència a la ciutat». Com ho són el Nacional, el Lliure o el Romea, per exemple.

«La Perla se sent forta; encara que és veritat que hi ha molt pocs diners i gairebé ni et queixes. Però el nostre lema és clar: contra la realitat, optimisme, imaginació, ficció i teatre», sentencia el director, ferm defensor de la cultura com «un vehicle creador de criteri i una cosa de la qual no es pot desprendre la societat».

Notícies relacionades

QÜESTIONAR ESPANYA / La seva contribució particular serà l'aposta per un teatre de repertori, amb la reposició d'obres comLuces de bohemia, que obre la temporada després del seu èxit al Grec 2011. «És una obra que va omplir des del segon dia. M'interessa a més qüestionar Espanya des del seu interior, cosa que representa un personatge com Max Estrella i un autor com Valle-Inclán», comenta el director.

Al desembre arribarà el torn d'una altra obra d'èxit:Natale in Casa Cupiello. Serà amb un equip pràcticament nou, començant pel canvi de Pep Cruz per Boris Ruiz. Al mes de març tornarà el triomfalCyrano de Bergerac,abans de la primera edició del Festival Shakespeare amb el suport de La Perla. Finalment, Oriol Broggi tancarà la temporada a la Biblioteca de Catalunya amb una nova producció que de moment encara no ha decidit.