El festival d'estiu de Barcelona

La Coral Cantiga omple el Grec de poesia

El grup celebra 50 anys amb una cantata i una 'suite'

La Coral Cantiga interpreta un doble programa: ’La mar’ i ’La tonalitat de l’infinit’.

La Coral Cantiga interpreta un doble programa: ’La mar’ i ’La tonalitat de l’infinit’. /

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

La Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia ha complert el seu 50è aniversari i ho celebra amb festa grossa. Aquesta nit presenta a l'amfiteatre de Montjuïc, dins del festival Grec, un doble programa: La mar-La tonalitat de l'infinit, sota la batuta de Josep Prats. El concert s'inscriu dintre de la cartellera del Grec amb l'ànim, segons el seu director, Ramon Simó, de diversificar l'oferta del festival i aproximar-lo a nous públics.

La formació coral, que dirigeix Prats, interpretarà una versió per a veus mixtes de la cantata La tonalitat de l'infinit, creada el 2001 per al programa Cantània de l'Auditori amb textos poètics d'Enric Casasses i música de Feliu Gasull. «La riquesa de la proposta, tant literària com musical, és esplèndida», emfatitza Prats. «Són textos d'alta volada, a vegades amb un lirisme que emociona, i també juganers, irònics i humorístics. Es recolzen en una composició complexa en l'harmonia i el ritme, però sempre respectuosa amb les línies melòdiques d'inspiració popular», afegeix.

El mateix Casasses recitarà els seus versos amb el Grup de Teatre de Roses, en una proposta escènica concebuda per Ignasi Tomàs. «Es tracta d'una obra mestra, tan pròxima als nens (en els seus orígens) com als adults. Aquest és un dels seus mèrits i per això n'hem volgut presentar una versió per a veus mixtes», justifica el director.

L'espectacle es completa amb La mar, una suite de cinc cançons compostes per Albert Guinovart -que hi serà present al piano- sobre textos de Joan Maragall. Va ser estrenada pel Cor de Cambra del Palau de la Música amb motiu del centenari de la mort del poeta.

Notícies relacionades

Marta Cordomí serà la mezzosoprano solista en un programa que, en paraules de Prats, permetrà «contraposar textos clàssics i actuals, i delectar-nos amb l'habilitat de Guinovart per construir melodies bellíssimes teixides en una textura harmònica molt personal i atractiva».

FUSIONS / En el seu mig segle d'existència, la Coral Cantiga ha estat dirigida per batutes de gran prestigi, com Pierre Cao, Laszlo Heltay, Salvador Mas, Trevor Pinnock i Antoni Ros Marbà. El seu ampli repertori inclou obres de totes les èpoques i estils. Entre les seves produccions destaquen els espectacles poeticomusicals, que combinen música coral i instrumental, teatre, poesia i fins i tot dansa. Una coral del segle XXI.