SUBHASTA DE RÈCORD

Venuda la portada original de 'Tintín a Amèrica' per 1,3 milions

La coberta, dibuixada per Hergé el 1932, mostra l'intrèpid periodista amb texans i acompanyat pel seu fidel company Milú

Portada original de ’Tintín a Amèrica’.

Portada original de ’Tintín a Amèrica’. / AFP / Joel Saget

1
Es llegeix en minuts

L'original de la portada del capítolTintín a Amèrica del famós tebeo d'Hergé,dibuixat el 1932, s'ha subhastat avui per un preu rècord d'1.338.509 euros, ha indicat la casa de subhastes Artcurial. El dibuix, de 32 centímetres de costat i en què es pot veure Tintín vestit de vaquer a punt de ser atacat per uns indis, ha superat així l'anterior rècord de venda. El març del 2008, el mateix tebeo es va subhastar per 764.000 euros. Aquesta portada és una de les dues originals que queden en poder de col·leccionistes privats (n'hi ha cinc en total).

Notícies relacionades

Hergé va dibuixar aquesta portada en què Tintín apareix ambMilú, que rosega un os, per a la primera edició deTintín a Amèrica,publicada inicialment per l'editorial del Petit Vingtième i després per Casterman en l'edició francesa. Només dos anys abans, el 1930, s'havia editat el primer àlbum de l'intrèpid periodista.

L'obra era un dels diferents lots de peces de Tintín que s'han subhastat aquest dissabte a París, entre els quals hi havia gairebé de300 objectes derivats de l'obra deldibuixant belgai gairebé 80 àlbums d'edicions especials i originals, entre els quals hi havia títols mítics comTintín al país dels sòviets,Tintín al Congo,Tintín i els PícarosoTintín al Tibet. La majoria d'aquests tebeos, a més, estaven dedicats pel mateix Hergé.

Temes:

Tintín Art