FESTIVAL DE CAJÓN!

El nou 'amanecer' del 'cantaor' José Mercé

L'artista de Jerez actua aquesta nit al Palau de la Música amb grans èxits del seu repertori

’Al alba’, de José Mercé. / E. SOTOS / R. FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

José Mercé és un dels grans fenòmens que ha donat el flamenc. Ho acredita la xifra de venda dels seus discos, la intensitat del seuquejío,i que el genial guitarrista Vicente Amigo decidís crear-li com un vestit a mida el discDel amanecer perquè es decidís a tornar a gravar (la mort del seu fill amb només 14 anys va apagar durant un lustre la seva veu).

Mercéha volgut titular ara el seu espectacleNuevo amanecer. "És un tribut a aquest abans i després de coses molt importants que m'han passat. I un homenatge a aquell àlbum: l'hi devia", explica l'artista. Aquesta nit recalarà alPalau de la Música amb aquest espectacle programat pel festival De cajón!i concebut com un gran èxit del seu repertori (sobretot dels seus últims 15 anys).

Notícies relacionades

Per a aquesta primavera prepara un llançament "amb vocació d'obrir fronteres", de la mà del segell novaiorquès (i especialitzat en jazz)Blue Note."És la primera vegada que fitxen uncantaor. I serà un àlbum flamenc per al qual comptaré amb els millorstocaores d'aquí i amb grans músics que ja han treballat amb aquesta discogràfica, comChick Corea, Joe Lovano... Ah, i es gravarà entre Madrid, Boston i també Nova York, que acollirà la seva presentació", anuncia, feliç.

>> Si voleu llegir la notícia completa, aboneu-vos a e-PeriódicoSi voleu llegir la notícia completa, aboneu-vos a e-Periódico