DIU QUE CAP DE LES SEVES OBRES ÉS IDEAL

Paul Simon confessa que els seus millors èxits van néixer a les fosques al bany

El cantant i compositor de Simon & Garfunkel assegura que l'aigua de l'aixeta el relaxava i les rajoles oferien un ressò extraordinari

Concert de Paul Simon a Barcelona el 1989.

Concert de Paul Simon a Barcelona el 1989. / {DOMENECH} FERNÁNDEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE / Berlín

El cantant i compositor nord-americàPaul Simon, meitat del llegendari duoSimon & Garfunkel,  ha confessat que va compondre els seus millors èxits tancat a les fosques a la cambra de bany. 

"Abans ho feia. Em tancava al bany, apagava el llum i obria l'aixeta. El so de l'aigua em relaxava. Les rajoles oferien un ressò extraordinari quan cantavaHello darkness my old friend. Em sento bé i protegit en la foscor", ha explicat.

No obstant, l'artista ha assenyalat que "ni una" de les seves obres responen al seu ideal de cançó i que amb els seus èxits mai va sentir haver aconseguit deu punts sobre deu.

"PosemBridge over troubled water". Les dues primeres estrofes eren molt bones, gairebé un deu. Però llavors va entrarArt Garfunkel, l'altra meitat del duo amb el nostre productor a l'estudi i em va dir que s'hi havia d'afegir una tercera estrofa", ha explicat. Segons l'artista, es va deixar convèncer, va compondre una altra estrofa, malgrat que ho considerava un error, només per evitar una baralla.

Va començar a tocar per lligar amb les noies

Notícies relacionades

De per què va començar a compondre, explica que va ser per conquistar les noies. "Jo era bastant més petit que els altres nens de la meva edat, i per això les nenes senzillament m'ignoraven. Un dia vaig veure com una banda tocava a l'escola i els nois no eren precisament guapos, però les noies els adoraven. Vaig saber que jo també podia fer això, així que em vaig buscar una guitarra",  ha dit.

Amb la guitarra, ha afegit, les noies "van començar a adonar-se que existia". "Artie i jo érem dos nois de Queens, que no donàvem la talla des del punt de vista físic. Jo per exemple era massa petit per ser sexi. No consumíem drogues dures, no destrossàvem habitacions d'hotel, les nostres nòvies no eren supermodels i no anàvem pentinats a la moda", ha afegit.

Temes:

Paul Simon