Mundial de Qatar

La selecció argentina arriba a casa enmig d’una rebuda multitudinària

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La selecció argentina de futbol, que diumenge passat es va proclamar campiona del món a Qatar després de vèncer a la final França a la tanda de penals, ja és a casa, on l’han rebut desenes de milers d’aficionats.

A les 2.23 hores (les 6.23 en horari peninsular espanyol), el vol AR-1915 d’Aerolíneas Argentinas que traslladava la delegació, encapçalada pel president de l’Associació del Futbol Argentí (AFA), Claudio Tapia, i el tècnic de l’‘albiceleste’, Lionel Scaloni, ha aterrat a l’aeroport internacional d’Ezeiza, a la província de Buenos Aires.

L’avió que ha traslladat la selecció, un Airbus 330 que l’aerolínia de bandera va engalanar mesos enrere amb imatges de jugadors –que inclouen un Leo Messi de gran mida a la cua de l’aeronau– i una gran samarreta ‘albiceleste’ per traslladar els aficionats que viatjarien des de l’Argentina a Qatar, ha sigut batejat a la pista.

Exultants

Pocs minuts després, un exultant Messi amb el trofeu de campió del món a les mans, junt amb el seleccionador i el dirigent de l’AFA, ha sigut dels primers a descendir de l’aeronau i, a poc a poc, han anat baixant la resta d’integrants de la ‘Scaloneta’.

Enmig de la polèmica sobre si es reuniran en algun moment o no amb el president de l’Argentina, Alberto Fernández, l’únic representant de l’Executiu peronista als peus de l’avió ha sigut el ministre de l’Interior, Eduardo de Pedro, que ha acompanyat el titular d’Aerolíneas Argentinas, Pedro Ceriani. No obstant, no hi ha hagut cap salutació protocol·lària entre les autoritats i els jugadors.

Després de trepitjar una cinematogràfica alfombra vermella, s’han dirigit a un autobús descapotable, amb imatges dels jugadors, les tres estrelles que des d’ara portarà la samarreta ‘albiceleste’ i el rètol «Campeones del mundo», al qual han començat a ballar i saltar al ritme de l’èxit popularitzat durant Qatar 2022 ‘Muchachos, nos volvimos a il·lusionar’, del grup La Mosca Tse Tse, que els ha rebut en directe.

Festa

Notícies relacionades

Desenes de milers de persones han omplert els tres quilòmetres que separen l’aeròdrom del recinte esportiu de l’AFA, on pernoctaran els integrants de la ‘Scaloneta’, hores abans de traslladar-se a Buenos Aires per celebrar el títol junt amb l’afició argentina. Un dispositiu policial de 1.600 agents ha permès obrir un passadís de seguretat per a l’accés de l’autobús entre els aficionats mentre els jugadors continuaven ballant al sostre del vehicle.

Nombrosos seguidors esperaven la selecció des de feia diverses hores i, sens dubte, acompanyaran també aquest dimarts la caravana de trasllat dels esportistes cap a la capital argentina. El Govern de l’Argentina va decretar que aquest dimarts sigui dia festiu per rebre la selecció, segons han confirmat fonts oficials.