EL BALANÇ FINAL

Aquest és l’onze ideal del Mundial d’El Periódico

Aquest és l’onze ideal del Mundial d’El Periódico
1
Es llegeix en minuts

La FIFA revelarà avui l’onze ideal del Mundial, però els redactors d’El Periódico que han seguit diàriament el torneig han elaborat ja el seu propi onze. Hi ha hagut una coincidència gairebé plena en moltes demarcacions i una disputada discussió en d’altres. L’elecció, decidida pel vot d’un panel de cinc periodistes, és la següent (entre parèntesis, els vots de cada jugador):

El porter

El porter‘Dibu’ Martínez

Dos penals aturats en la tanda contra Holanda i un contra França havien impulsat la seva candidatura. Però l’aturada amb el peu definitiva en l’últim minut de la final l’han convertit en el número u (5/5).

La defensa

Hakimi (5/5), Saiss (2/5), Gvardiol (5/5), Theo (3/5)

La tasca defensiva del Marroc queda personificada amb Hakimi, que a més s’ha projectat en atac, i amb el central Saiss, una barrera a l’àrea. Gvardiol va fer moltes coses bones abans i després de la burlada que li va fer Messi en el 3-0 de la semifinal. Va marcar un gol, com Theo, el lateral esquerrà de França. Cuti Romero i Otamendi, que van obtenir un vot cadascun, van perdre opcions amb puntuals errades defensives.

El mig del camp

Amrabat (4/5), Enzo (4/5), Griezmann (2/5)

Cadascun en el seu paper, els tres migcampistes han brillat amb llum pròpia. Amrabat va ser el primer dic de contenció marroquí per aguantar les envestides rivals, i Griezmann va ser el perfecte enllaç entre la defensa i la davantera francesa. Enzo Fernández, als 21 anys, es va consagrar en la seva presentació internacional. Mac Allister (2/5), Ouhani –el famós ‘vuit’ del Marroc– (1/5), Modric (1/5) i Bellingham (1/5) han sigut dignes aspirants a formar el triplet de migcampistes.

La davantera

La davanteraMessi (5/5), Julián (5/5), Mbappé (5/5)

Notícies relacionades

La final no va fer més que confirmar la unanimitat que s’havia produït en les votacions. Cap davanter va estar a l’altura dels tres escollits, ni Olivier Giroud, substituït en el primer temps. Julián Álvarez, amb els seus quatre gols en una actuació sensacional durant el torneig, s’ha guanyat el lloc.

Què es pot dir dels dos ‘10’, un a cada banda. Set gols Messi, el millor jugador del Mundial, i vuit gols Mbappé –tres en la final–, màxim golejador de la competició.