GP de Bèlgica

Verstappen lidera la crono en l’‘sprint’ a Spa, amb Sainz tercer

Max Verstappen ha sigut el més ràpid en la classificació ‘shootout’ de Bèlgica, però només a 11 mil·lèsimes de Piastri i a 25 de Carlos Sainz, tercer

Aston Martin ha pagat car el seu error al muntar pneumàtics mitjans al cotxe de Stroll, que s’ha estavellat i ha deixat també Fernando fora de Q3

Verstappen lidera la crono en l’‘sprint’ a Spa, amb Sainz tercer
2
Es llegeix en minuts

Max Verstappen ha sigut el més ràpid en la classificació ‘sprint shootout’ del Gran Premi de Bèlgica, que ha establert la graella per a la carrera ‘sprint’ que es disputarà aquest dissabte (17.05 h) en el circuit de Spa-Francorchamps, escenari del tercer cap de setmana amb format ‘sprint’ dels sis que integren el calendari 2023.

La sessió ha començat amb 35 minuts de retard a causa de la pluja, però s’ha desenvolupat en condicions de sec, tot i que amb bastanta humitat a la pista i una temperatura ambient de 15º. Amb pneumàtics intermedis com a única elecció, Oscar Piastri (McLaren) i Charles Leclerc (Ferrari) han marcat els millors cronos d’entrada.

El líder del Mundial Max Verstappen, que divendres va liderar la classificació convencional amb vuit dècimes d’avantatge sobre Leclerc i Checo Pérez tot i que no sortirà en ‘pole’ diumenge per una sanció, exhibeix una velocitat inabordable a Spa, tot i que aquesta vegada no ho ha tingut fàcil davant la pressió de McLaren i Ferrari.

Carlos Sainz s’ha assegurat folgadament passar a la segona ronda amb el Ferrari, mentre que Fernando Alonso, que avui celebra el seu 42è aniversari, ho ha aconseguit en la seva última volta de Q1 per col·locar-se tercer a l’estela de Max i Hamilton. Han caigut eliminats Tsunoda, Bottas, Magnussen, Zhou i Nico Hülkenberg, «víctima» involuntària d’un problema al box de Haas, quan als seus mecànics els ha sortit disparat el gat per sobre del cotxe en plena parada.

Viacrucis d’Alonso i Aston Martin

El sol lluïa a l’inici de la Q2 i els pilots, encara amb intermedis nous, han preferit esperar que la pista acabés d’assecar-se per fer la transició a ‘slicks’. Verstappen ha «volat» amb el Red Bull per situar-se primer amb els Pirelli d’aigua (1.55.200), sis dècimes més ràpid que el Mercedes de Hamilton i Checo.

Notícies relacionades

Sainz ha entrat entre els 10 millors, mentre que Alonso ha pagat car l’error d’anticipació d’Aston Martin. L’equip de Silverstone s’ha equivocat al muntar massa aviat els pneumàtics de sec (mitjans, inexplicablement) al cotxe de Lance Stroll, que s’ha estavellat contra les proteccions a falta de 29 segons, quan Fernando encara no havia completat la seva volta ràpida, i ha provocat una bandera vermella que ha deixat els dos pilots fora de Q3. Ricciardo, Albon i Sargeant tampoc han superat la tria.

En l’assalt definitiu, reduït a només vuit minuts en el format ‘shootout’, els pilots han apostat ja pels tous. I en aquestes condicions de nou ha imposat la seva llei el bicampió Verstappen, que aquesta tarda obrirà la graella d’una carrera ‘sprint’ a 15 voltes en la qual poden saltar espurnes. El neerlandès arrencarà escortat per Oscar Piastri, que s’ha quedat a només 11 mil·lèsimes amb el McLaren, i Carlos Sainz, tercer a 25 mil·lèsimes de Max i per davant del seu company Leclerc en una classificació al límit i molt ajustada.