Fórmula 1

Alonso culmina el seu pitjor dissabte: «Total, eren zero punts amb accident o sense»

«Error meu. Vaig tocar la vorada i l’herba artificial i se’n va anar el cotxe. Calia arriscar per sumar més punts», justifica l’asturià després del seu abandonament en l’esprint a Spa

Alonso culmina el seu pitjor dissabte: «Total, eren zero punts amb accident o sense»
1
Es llegeix en minuts

Fernando Alonso no ha tingut la celebració ideal pel seu 42 aniversari. El dissabte de l’asturià a Spa ha començat malament, amb un error del seu equip que l’ha condemnat a sortir 15è a la graella, i ha acabat encara pitjor, amb accident en la carrera esprint, el primer per a ell amb Aston Martin aquesta temporada.

En un circuit exigent, en què sempre se li ha resistit l’èxit en els seus 20 anys a la Fórmula 1, Alonso no ha pogut esquivar les difícils condicions, ja que la carrera ha començat darrere del cotxe de seguretat i amb pneumàtics de pluja extrema i el seu company Lance Stroll, que el precedia a la graella (14è), tenia prioritat en el pit stop.

Alonso s’ha trobat trànsit en la seva parada i a set voltes del final, quan era vuitè, ha perdut el control del seu monoplaça després de tocar amb la part verda d’un peralt. L’AMR23 ha quedat travessat al mig de la pista sense l’aleró davanter, provocant la sortida per segona vegada del safety car.

«Error meu. Vaig tocar la vorada i l’herba artificial i se’n va anar el cotxe. Faltaven set voltes per al final i la vuitena o novena posició em servia realment de poc, així que calia arriscar per sumar més punts, perquè aquests no eren representatius», ha explicat l’asturià. «Total, eren zero punts, així que zero punts a la graveta», ha dit, resignat a la seva sort.

Notícies relacionades

«El dia ja era gris fosc des de la classificació, no podent fer ni una volta en la Q2, després darrere del safety car volíem posar els intermedis l’abans possible, però tenint a Lance davant els vaig haver de posar en la segona volta, també vaig perdre diverses posicions...», ha relatat.

De cara a la carrera principal a Bèlgica, que es disputa aquest diumenge (15.00 hores) sobre 44 voltes i amb pronòstic de sec, Alonso s’ha mostrat lleugerament més optimista: «Veurem demà si aconseguim donar alguna volta en sec i veure com va el cotxe, perquè ningú les ha donat fins ara. Serà una carrera on tant de bo puguem girar full de dissabte i tant de bo puguem sumar amb els dos cotxes», ha tancat Fernando, que sortirà novè a la graella.