Automobilisme

Horari i on es pot veure la carrera del GP d’Hongria

Hamilton parteix des de la ‘pole’ després de superar dissabte Verstappen per tot just dues mil·lèsimes

Alonso i Sainz busquen fer un bon paper des de la vuitena i l’onzena posició

Horari i on es pot veure la carrera del GP d’Hongria
1
Es llegeix en minuts

L’anglès Lewis Hamilton(Mercedes), set vegades campió del món de fórmula 1, sortirà primer aquest diumenge al Gran Premi d’Hongria, l’onzè del Mundial de fórmula 1, que es disputa a l’Hungaroring, el circuit dels afores de Budapest, on l’espanyol Fernando Alonso (Aston Martin) arrencarà vuitè.

Hamilton, de 38 anys, va elevar a 104 el seu propi rècord històric de ‘poles’ a la F-1 al dominar la qualificació, ja que en la tercera i decisiva ronda (Q3) va cobrir els 4.381 metres de la pista hongaresa –en aquesta ocasió, amb el preceptiu pneumàtic de compost tou– en un minut, 16 segons i 609 mil·lèsimes, només tres menys que el neerlandès Max Verstappen (Red Bull), líder destacat del Mundial i que apunta clarament a un tercer títol seguit (sortirà al costat d’ell des de la primera fila).

Des de la segona ho faran els dos pilots de McLaren: l’anglès Lando Norris, que va acabar tercer la cronometrada principal, i l’australià Oscar Piastri, que confirma així l’avanç de l’escuderia de Woking.

El doble campió mundial asturià, de tornada a la pista on fa gairebé vint anys va festejar el primer dels seus 32 triomfs i que va declarar a Efe després de la qualificació que –malgrat que no li agrada el canvi de regles amb els pneumàtics– «no» està molest, perquè «aquest any és un regal tot el que està passant», sortirà vuitè; quant a ‘Checo’ –segon al Mundial, amb 19 punts d’avantatge sobre Fernando– ho farà des de la novena plaça.

Si els McLaren van confirmar la seva progressió, la gran sorpresa de la qualificació la van donar els Alfa Romeo: el xinès Guanyu Zhou sortirà cinquè, des de la tercera filera, en què l’acompanyarà el monegasc Charles Leclerc (Ferrari); el finlandès Valtteri Bottas arrencarà setè, des de la quarta fila, al costat d’Alonso. ‘Checo’ arrencarà des de la cinquena, que completa l’alemany Nico Hülkenberg (Haas).

Notícies relacionades

L’altre espanyol, Carlos Sainz (Ferrari), cinquè en el campionat, que havia quedat eliminat a la segona ronda (Q2) sortirà onzè aquest diumenge, en una carrera prevista a 70 voltes per completar un recorregut de 306,6 quilòmetres.

Horari del GP d’Hongria

Diumenge 23 de juliol