FÓRMULA 1

Lewis Hamilton defensa el GP de Barcelona de F-1 davant la candidatura de Madrid

Lewis Hamilton defensa el GP de Barcelona de F-1 davant la candidatura de Madrid

Lewis Hamilton

2
Es llegeix en minuts

La possibilitat que Madrid aculli el Gran Premi d’Espanya de la Fórmula 1 ha anat en ascens durant els últims mesos. El circuit a la zona d’Ifema i el projecte de la capital espanyola per acollir la cita automobilística agrada bastant a Stefano Dominicali, CEO de Liberty Media, empresa propietària de la Fórmula 1.

A qui sembla que no li agrada tant la idea és a Lewis Hamilton. El pilot anglès de l’escuderia Mercedes ha defensat el traçat català i s’ha pronunciat sobre el debat pressionant perquè Barcelona es mantingui en el calendari: «No vull perdre Barcelona. M’encanta la ciutat i és un dels circuits clàssics de la Fórmula 1, un d’aquests en què sempre he disfrutat. Espero que el nou projecte de Madrid no sigui com el de València perquè aquell circuit no era el més divertit per pilotar», ha afirmat el set vegades campió del món.

El Circuit de Barcelona-Catalunya té contracte amb la Fórmula 1 fins al 2026. Des de Madrid estan fent tot el possible perquè la gran cita del motor es traslladi a la capital espanyola a partir del 2027. No obstant, el traçat català no vol desaparèixer de la competició automobilística i vol prorrogar el contracte amb la Fórmula 1 malgrat l’amenaça madrilenya: «Estem parlant amb la F-1. Ens agradaria allargar tant com es pugui aquesta relació, n’estem molt satisfets. El compromís del Govern i del país amb el GP de F-1 i de MotoGP, i amb el Circuit, en definitiva, és molt gran i molt intens, ve de 33 anys ininterromputs fent el GP amb tota la solvència i l’interès del país. Aquest és el gran actiu que ofereix Barcelona i Catalunya. I que serà definitiu per allargar aquesta relació», va assegurar Roger Torrent, president del Circuit.

Tranquil·litat des de Montmeló

Notícies relacionades

La Fórmula 1 no veu amb bons ulls que Espanya tingui més d’una prova en el Mundial. Tot i que hi ha països que allotgen més d’una cita de la Fórmula 1 com Itàlia (l’Emília-Romanya i Monza) i els Estats Units (Miami, Las Vegas i Texas), la competició automobilística creu que no és bona idea que Madrid i Barcelona puguin conviure al calendari. Durant els últims mesos hi han hagut molts rumors i s’han plantejat tota mena de possibles solucions, fins a una possible alternança entre el circuit de Barcelona i el de Madrid.

No obstant, sembla que des de la directiva del Circuit estan bastant tranquils amb la relació del traçat català i la Fórmula 1: «Estem convençudíssims dels actius que ofereix Barcelona, que és història, 33 anys seguits de F-1, però sobretot el que oferim és futur, amb aquest impuls que ha agafat el Circuit. Per tant, estem convençudíssims que la relació de Barcelona i la F-1 serà per molts anys, segur», va argumentar Roger Torrent a Montmeló fa una setmana.