Fórmula 1

Verstappen arrasa a Barcelona, amb Sainz i Alonso fora del podi

Gran victòria de Max Verstappen, que no ha tingut rival i ha dominat la carrera de principi a final | Carlos Sainz no ha pogut amb l’empenta dels renovats Mercedes i a Alonso li ha faltat ritme per optar al podi

2
Es llegeix en minuts

Max Verstappen s’ha imposat amb gran autoritat en el 53è GP d’Espanya de Fórmula 1, el 33è consecutiu al Circuit de Barcelona-Catalunya, que s’ha disputat sota l’amenaça de la pluja i davant de més de 120.000 aficionats. L’holandès ha aconseguit la seva 40a victòria, la cinquena de la temporada en set carreres i, precisament, en el traçat que en un ja llunyà 2016 va aconseguir el seu primer triomf en la F1.

Red Bull va tornar a demostrar que està en una altra lliga i només la pèssima classificació de Checo Pérez ha impedit que fessin el cinquè doblet de la temporada. El mexicà, no obstant, ha remuntat fins a la quarta plaça. El ritme de Verstappen ha sigut prohibitiu per als seus adversaris, que s’han limitat a mantenir una ferotge batalla per les dues restants posicions de podi amb Sainz i els Mercedes com a protagonistes. Carlos Sainz, segon a la graella, va tenir la seva oportunitat a la sortida, en la qual va mirar d’aprofitar l’efecte de més adherència dels pneumàtics tous, ja que els dos Red Bull i Sargeant van ser els únics que han arrencat amb els mitjans, mentre que Charles Leclerc, que ha sortit des del ‘pitlane’, ho ha fet amb el dur. Sainz ha sortit molt bé, aparellant-se amb Max, però al final s’ha vist obligat a tallar per no xocar amb el Red Bull i conformar-se amb la segona plaça, que ha mantingut fins que ha fet el primer ‘pitstop’ en la volta 15.

L’estratègia ha sigut un factor clau en la carrera, probablement la que hi ha hagut més parades de tota la temporada, però Verstappen ha estat tot el cap de setmana, de divendres fins a l’última volta, molt per davant de tots i ha fet un altre pas de cara a sumar el tercer títol consecutiu.

Enorme pas de Mercedes

Els Mercedes han posat en perill Sainz després de la primera passada pel carrer de boxes, on han cuinat el podi. L’equip de Toto Wolff ha fet un enorme pas cap endavant a Barcelona amb totes les millores introduïdes al cotxe i es presenta com un animador per a les pròximes carreres, mentre que els Ferrari es van veure perjudicats novament per la falta de ritme en carrera com a conseqüència de l’alta degradació del monoplaça.

Notícies relacionades

La pista tampoc es va adaptar a les característiques de l’Aston Martin. A Fernando Alonso se li va torçar el cap de setmana amb una sortida de pista en la primera tanda de la crono, que va danyar el fons pla del cotxe, i malgrat una excel·lent sortida, col·locant-se tercer, mai va tenir el ritme necessari per optar a les primeres posicions i va mirar de limitar els danys entrant en els punts. Lance Stroll, que sorprenentment a la sortida s’ha situat tercer, també ha perdut posicions a mesura que transcorria la carrera. Stroll ha sigut sisè i l’asturià, setè.

Finalment, cal remarcar que Ocon, Zhou i Gasly van completar les deu primeres posicions, saltant de la novena plaça el japonès Tsunoda per fer fora de la pista el xinès d’Alfa Romeo.