El final de la F-1

Verstappen, insaciable a Abu Dhabi

  • El campió va fer bons els pronòstics per liderar la graella per davant de Pérez i Leclerc.

  • Sainz sortirà quart i Alonso va caure eliminat en la Q2

Verstappen, insaciable a Abu Dhabi

FERRARI

4
Es llegeix en minuts

Max Verstappen sortirà primer aquest diumenge en el GP d’Abu Dhabi de F-1 (14.00 hores), que es disputa a l’imponent circuit de Yas Marina, que ja s’ha convertit en un dels traçats més icònics del calendari. La carrera, la 15a consecutiva que es disputa a Abu Dhabi, promet emoció en la lluita per la segona plaça del campionat entre Sergio Pérez i Charles Leclerc, que sortiran segon i tercer.

Verstappen, que ha aconseguit la 7a ‘pole’ de l’any i la 20a de la seva carrera esportiva, perseguirà ampliar el rècord de victòries en una mateixa temporada a 15, una marca que ja va batre a Mèxic al superar les 13 que tenien Michael Schumacher (2004) i Sebastian Vettel (2013). L’holandès, però, es mostra obert a ajudar perquè Checo Pérez sigui el subcampió després que el rebuf que li ha proporcionat en l’últim intent de la crono hagi sigut crucial perquè el mexicà pugui sortir per davant de Leclerc.

Els Red Bull s’han mostrat molt competitius tot el cap de setmana, havent-se adaptat molt bé a la combinació de revolts lents i llargues rectes que té aquest circuit. Per a la sort de la carrera s’endevina que l’alta degradació dels pneumàtics serà decisiva i es farà un mínim de dues parades. El pilot i el cotxe que millor gestioni la degradació serà qui aconsegueixi el triomf en l’última carrera d’una temporada que ha tingut 22 grans premis. No s’ha d’oblidar, tanmateix, que en les últimes set carreres que s’han disputat aquí ha guanyat qui ha sortit des de la ‘pole’.

Les dificultats dels pilots de Red Bull aniran en funció del nivell de competitivitat de Ferrari i Mercedes. Leclerc i Sainz pateixen més en ritme de carrera que a una volta, mentre que Hamilton i Russell és just el contrari, amb la qual cosa els Mercedes poden acabar lluitant per guanyar com ho han fet des del GP dels Estats Units.

 La lluita final Leclerc i Pérez arriben igualats en punts en el Mundial de pilots i qui acabi davant serà el subcampió. Si cap dels dos acabés la carrera, l’honor serà per al monegasc. Russell, d’altra banda, té avantatge sobre Sainz i Hamilton, que lluiten pel quart lloc i ja per darrere, separats per 5 punts, hi ha Ocon i Alonso en el duel per ser el vuitè i el primer pilot d’Alpine. En joc hi ha els dos subcampionats de la fórmula 1 i el quart lloc d’equips entre Alpine i McLaren.

A Abu Dhabi, d’altra banda, es veurà l’última carrera de Sebastian Vettel, que ja fa setmanes va anunciar la seva retirada i, de moment, també la de Daniel Ricciardo, Mick Schumacher i Nicholas Latifi, que no han trobat col·locació per córrer el curs vinent. Està sent un emotiu cap de setmana per a l’alemany, quatre vegades campió del món, que dijous va reunir tots els seus companys en un sopar de comiat. Al respecte, s’ha d’assenyalar que tant Alonso com Mick Schumacher, gran amic de Seb, porten una decoració especial al casc per a l’ocasió.

@Q1 Magnussen, tallat Kevin Magnussen, que la setmana passada va aconseguir la ‘pole’ al Brasil, no ha passat el primer tall a Yas Marina. Amb el danès també han quedat eliminats Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Alex Albon i Nicholas Latifi. Fernando Alonso, que ha sigut 15è, ha passat a la següent ronda per 52 mil·lèsimes. El millor temps l’ha aconseguit Max Verstappen (1:24.754), 66 mil·lèsimes per davant de Sergio Pérez. Els Ferrari han sigut els únics que només han fet una temptativa. S’han estalviat un compost tou Norris i els pilots de Red Bull, Mercedes i Ferrari. El temps de tall ha sigut d’1:25.7 per la millora final de l’asfalt.

@Q2 Alonso, eliminat per 28 mil·lèssimes Checo Pérez (1:24.419) ha aconseguit el millor temps en la segona tanda, per davant de Charles Leclerc i Carlos Sainz. La igualtat ha sigut la nota predominant, amb menys d’1 segon entre el primer i el 15è, el xinès Guanyu Zhou. Fernando Alonso no ha passat a la Q3 per 28 mil·lèsimes i amb l’asturià també han quedat fora Tsunoda, Schumacher, Stroll i Zhou.

Notícies relacionades

D’altra banda, en la seva última ‘qualy’ Sebastian Vettel ha passat a l’última ronda amb la 8a posició. Han passat a la Q3 amb dos jocs de tous els Red Bull, Ferrari, Mercedes i Norris, mentre que la resta només tindran el joc extra que entrega Pirelli en l’última ronda.

@Q3 Treball d’equip a Red Bull Max Verstappen (1:23.824) ha aconseguit la ‘pole’, per davant de Sergio Pérez, a qui ha proporcionat un rebuf determinant perquè el mexicà acabés segon en l’últim intent. Els Ferrari, que han millorat notablement en l’última tanda, sortiran des de la segona línia de la graella amb Leclerc per davant de Sainz. Mercedes ocuparà la tercera fila, mentre que el primer dels altres ha sigut Lando Norris, que ha situat el seu McLaren en la setena posició, precedint Ocon, Vettel i Ricciardo.