Fórmula 1

Horari del GP d’Itàlia de fórmula 1 a Monza

Ferrari vol recuperar el somriure davant dels ‘tifosi’ a Monza i Verstappen mirarà de fer un pas més en el seu camí cap al títol

Horari del GP d’Itàlia de fórmula 1 a Monza
2
Es llegeix en minuts

El Mundial de fórmula 1 aterra aquest cap de setmana al Circuit de Monza, el ‘Temple de la Velocitat’, on es desenvoluparà un Gran Premi d’Itàlia al qual Red Bull arriba, una vegada més, com el rival a batre i disposat a donar un pas més cap al títol que té ben encarrilat Max Verstappen, mentre que Ferrari espera ressorgir davant els seus ‘tifosi’, amb Carlos Sainz a la recerca de revenja i Fernando Alonso(Alpine) volent consolidar la seva regularitat.

Fins al moment, sembla que res atura l’equip austríac, autèntic dominant del campionat, sense importar les circumstàncies ni sense ser capaços de dominar els dissabtes. L’actual campió ja té més de 100 punts d’avantatge (109), quatre carreres, i després de l’aturada ha mantingut la seva dinàmica guanyadora.

Verstappen arriba a Monza després de quatre victòries consecutives, 10 en total de 15 de possibles, i ja amb molt camí recorregut cap a la reedició del seu títol, també perquè qui semblava el seu principal rival, Ferrari, està cometent tota mena d’errors que han obert encara més la bretxa de rendiment entre els monoplaces.

[Consulta la classificació general de la F-1]

Les característiques de Monza, circuit d’alta velocitat, afavoreixen en teoria Red Bull, tot i que, curiosament, no només no aconsegueix la victòria en aquest traçat des del 2013, amb l’alemany Sebastian Vettel, sinó que és «maleït» per al seu número 1, que ni tan sols sap el que és pujar al podi i que ha patit dos abandonaments en la seva últimes visites. Sí que ho va fer el seu «segon» equip, AlphaTauri, amb el francès Pierre Gasly, en la temporada de la pandèmia.

A això s’agafa Ferrari per no deixar escapar la victòria davant els seus animosos ‘tifosi’, que volen tornar a tenir motius per somriure després d’un any que va començar bé però s’ha torçat massa. Charles Leclerc va guanyar no fa gaire, el 2019, tot i que el monegasc no s’ha mostrat massa optimista.

[Consulta el calendari de la F-1]

Leclerc, que té amenaçat el seu segon lloc en el Mundial per l’altre Red Bull, el mexicà Sergio Pérez, amb qui està empatat en punts, només té aquest podi a Monza, on arriba una mica animat després de tornar al calaix en el Gran Premi dels Països Baixos.

Horaris del GP d’Itàlia de F-1

Divendres

14.00-15.00 Lliures 1.

17.00-18.00 Lliures 2.

Dissabte

13.00-14.00 Lliures 3.

16.00-17.00 Qualificació.

Notícies relacionades

Diumenge

15.00 Carrera.