F1-GP D’HONGRIA

Russell aconsegueix la ‘pole’ a Hongria i deixa Sainz amb la mel a la boca

  • El pilot britànic conquereix la seva primera ‘pole’ i la primera per a Mercedes aquest any i aquest diumenge obrirà la graella per davant de Sainz i Leclerc 

  • Alonso es llueix en la crono en sec en l’Hungaroring i sortirà sisè, mentre que al líder Verstappen, dècim, li espera una difícil remuntada

Russell aconsegueix la ‘pole’ a Hongria i deixa Sainz amb la mel a la boca

Ferenc Isza / AFP

4
Es llegeix en minuts

George Russell ha donat la sorpresa a Hongria per apuntar-se la primera ‘pole’ de la seva vida en la Fórmula 1 i la primera per a Mercedes aquesta temporada. Si hi ha una ‘pole’ valuosa és la d’Hungaroring, un circuit en el qual avançar és realment complicat i en el qual històricament la primera posició de graella equival gairebé a mitja victòria. Carlos Sainz l’ha tingut molt a prop, però s’ha vist superat en l’últim minut per Russell, que demà sortirà escortat pels dos Ferrari.

Fernando Alonso sortirà sisè i el líder del Mundial, Max Verstappen, que ha acabat amb problemes de potència en el seu Red Bull, haurà d’intentar una difícil remuntada des de la desena posició. Leclerc necessita imperiosament una victòria si no vol que Verstappen, a 63 punts, s’escapi definitivament en el duel pel títol del 2022. La carrera d’aquest diumenge, que donarà pas a una aturada de tres setmanes de vacances (fins al GP de Bèlgica, del 26 al 28 d’agost), reuneix tots els ingredients per a un comiat amb magnificència.

Després de la forta pluja que ha descarregat durant el tercer i últim lliure, la sessió de classificació ha començat en sec, tot i que amb núvols negres ‘amenaçadors’ en l’horitzó. Els pronòstics apuntaven possibilitat d’aigua en el tram final de la crono i per si de cas, el líder Max Verstappen ha sortit a assegurar, i ha establert el millor temps provisional en Q1 amb 1.18.509. Els Ferrari hi han reaccionat i Sainz s’ha situat a 52 mil·lèsimes del pilot de Red Bull, seguit de Leclerc, a 2 dècimes.

Hamilton i Russell han ‘calcat’ la seva última volta per situar-se a dalt, amb millor temps per a l’heptacampió de Mercedes (1.18.374) i el seu company a només 33 mil·lèsimes. Ferrari i Red Bull han passat còmodament a la següent ronda, igual com Fernando Alonso, sisè a 3 dècimes, mentre que els primers eliminats han sigut els Alpha Tauri de Tsunoda i Gasly, l’Aston Martin de Vettel i els dos Williams d’Albon i Latifi, que després de la seva exhibició en pluja en el FP-3, han tornat a la crua realitat.

Q2: Alonso s’apunta a la festa

Les probabilitats de pluja han desaparegut i la pista ha millorat notablement, cosa que ha permès començar a entreveure el potencial real dels equips en condicions normals. I si divendres els Ferrari van aconseguir inquietar Verstappen, el neerlandès ha esmolat les ‘urpes’ per completar una espectacular tornada en 1.17.703, la millor del cap de setmana fins al moment. Fernando Alonso, atrevit en el circuit en el qual va conquerir la seva primera victòria a la Fórmula 1 (2003), s’ha quedat a tot just 2 dècimes de Max per escalar a la segona plaça, per davant de Norris i Ricciardo, en el particular duel d’Alpine i McLaren per ser el quart millor equip del Mundial.

Leclerc i Sainz han tornat a pista amb joc nou de pneumàtics tous i el monegasc ha millorat el registre d’Alonso per posar-se a 65 mil·lèsimes de Verstappen, mentre que Carlos apuntava el quart millor temps, sense poder superar l’asturià i Hamilton tancava el ‘top cinc’ virtual.

Notícies relacionades

Ocon, guanyador fa un any a Hongria, ha salvat una compromesa situació i ha entrat en la lluita per la ‘pole’. Sergio Pérez ha donat la sorpresa al caure eliminat per segona vegada aquesta temporada en Q2. El pilot mexicà s’ha vist desestabilitzat primer per una altra errònia decisió dels comissaris, que li han tret una volta per límits de pista per restituir-la després, i pel trànsit que ha trobat en la seva última temptativa. Red Bull s’ha quedat amb un sol efectiu i Verstappen no tindrà suport a la graella de demà. Tampoc han superat la tria Zhou, Magnussen, Stroll i Mick Schumacher.

Q3: Primera ‘pole’ de Russell

Sainz ha aconseguit la ‘pole’ provisional amb una primera volta impecable (1.17.505), ha millorat en 4 dècimes el seu temps de Q2 i ha deixat a aquesta mateixa distància Russell i Leclerc, mentre Verstappen s’equivocava en el gir, al passar-se de frenada en el segon revolt de l’Hungaroring. Els últims minuts, com sempre d’alta intensitat i amb el líder del Mundial sota una extrema pressió i reportant problemes de potència en el seu monoplaça, han ofert un impressionant desenllaç. Carlos Sainz ha donat el millor de si mateix (1.17.421) i Leclerc no ha pogut amb ell, però quan semblava que tenia la ‘pole’ a la butxaca, el madrileny ha vist com George Russell tancava una volta estratosfèrica per celebrar la seva primera ‘pole’ a la Fórmula 1. Mercedes, que ja va fer doblet a França fa una setmana, ha tornat.