Fórmula 1

Leclerc i Ferrari s’apunten a la festa de Bahrain

  • Leclerc arrenca fort la temporada i aconsegueix la ‘pole’ a Sakhir superant el favorit Verstappen, amb Hamilton en cinquè lloc

  • Sainz, que va acariciar la ‘pole’, va acabar tercer però té opcions en la primera carrera de l’any i Alonso sortirà vuitè

Leclerc i Ferrari s’apunten a la festa de Bahrain

Dzan Kose / AFP

4
Es llegeix en minuts

La fórmula 1 arrenca aquest diumenge amb el GP de Bahrain (16.00 hores), que es disputa a Sakhir, un traçat exigent i tècnic on després d’una curta i intensa pretemporada començarem a saber on és cadascú i podrem començar a fer-nos una idea del que ens espera en una temporada que ha suposat tota una revolució des del punt de vista tècnic i en què Charles Leclerc va aconseguir la primera ‘pole’.

Les mirades dels aficionats espanyols estaran posades en Carlos Sainz després del potencial mostrat per Ferrari en la pretemporada i també en Fernando Alonso, que vol implantar el Pla al volant del seu Alpine. Tanmateix, els que encapçalen els pronòstics de cara al títol són Max Verstappen, que s’estrena com a campió, i Lewis Hamilton. Si no hi ha sorpreses i amb el permís de la Scuderia, que està sent la gran sorpresa a Bahrain, entre ells estarà el ball en una temporada que es presenta com la de la ‘vendetta’ i en què alguns cotxes arriben al punt de partida sense haver trobat l’equilibri, els reglatges ni el potencial ideal.

La nova era de la fórmula 1 augurava canvis i realment els de Maranello han donat un important pas endavant. Charles Leclerc s’ha fet amb una ‘pole position’, que també ha acariciat Carlos Sainz i amb Max Verstappen situant-se entre tots dos. L’holandès era el principal candidat a la ‘pole’, però es pot sobreposar a la decepció perquè d’acord amb el ritme de carrera mostrat pel seu Red Bull durant els entrenaments és el gran favorit a la primera victòria de la temporada, amb permís dels dos pilots de Ferrari. Lewis Hamilton i Mercedes seran grans aspirants al campionat, però han aflorat totes les incògnites sobre el seu nivell en aquest primer envit, en què està patint molt amb el ja cèlebre rebot, un excés de vibracions que limiten el control del cotxe en recta i sobretot en revolt. El britànic ha sigut cinquè i sortirà per darrere de Checo Pérez. Entre els deu primers també hi era Fernando Alonso, vuitè, que s’ha situat per darrere els sorprenents Valtteri Bottas (Alfa Romeo) i Kevin Magnussen (Haas), tots dos amb motor Ferrari.

Q1: Ferrari posa pressió

Q1: Ferrari posa pressióCharles Leclerc i Carlos Sainz han dominat la primera tanda de la qualificació, just per davant de Max Verstappen en una tanda en què Valtteri Bottas ha sigut el quart amb l’Alfa Romeo i Kevin Magnussen, el cinquè amb el Haas, ratificant el potencial del nou motor de Ferrari. Els cinc primers eliminats han sigut Tsunoda, Hulkenberg, Ricciardo, Stroll i Latifi. En aquest sentit, s’ha de recordar que Nico Hulkenberg substitueix Sebastian Vettel a Aston Martin després que l’alemany donés positiu per covid.

Q2: Magnussen i Bottas donen la sorpresa

Notícies relacionades

Q2: Magnussen i Bottas donen la sorpresaVerstappen ha liderat la segona tanda (1:30.757), per davant Sainz i Leclerc. El madrileny s’ha situat per primer cop per davant el monegasc en tot el cap de setmana. Hamilton ha sigut cinquè, just per darrere de Checo Pérez. La nota sorprenent han sigut les prestacions de Magnussen, amb el Haas, setè amb només un intent, i la desena posició de Valtteri Bottas en el seu debut amb Alfa Romeo. Els cinc eliminats han sigut Esteban Ocon, Mick Schumacher, Lando Norris, Alex Albon i Guanyu Zhou, debutant i el primer pilot xinès que competeix de forma oficial en F-1.

Q3: Màxima igualtat

Q3: Màxima igualtatImpressionant batalla en l’última tanda en la lluita per la ‘pole position’, en què en el primer envit Carlos Sainz ha aconseguit el millor temps, 44 mil·lèsimes per davant Leclerc i 46 sobre Verstappen. Els Mercedes, que han hagut de sortir amb pneumàtics usats, s’han quedat provisionalment rere els Ferrari i els Red Bull. Alonso, per la seva banda, no ha sortit en el primer intent al no disposar d’un joc de pneumàtics nou. En l’últim intent per aconseguir la ‘pole position’ Charles Leclerc ha fet saltar la banca i ha aconseguit la desena ‘pole’ de la seva carrera en F-1. La lluita ha estat tan igualada que Verstappen s’ha quedat a una dècima i Sainz, tercer, a set mil·lèsimes de l’holandès. Amb Hamilton cinquè, Bottas ha sigut sisè i Magnussen, setè. Alonso finalment ha acabat vuitè, per davant de George Russell.