Fórmula 1

La FIA cessa Michael Masi com a director de carrera de la Fórmula 1

L’australià passarà a ocupar «altres llocs a la FIA» després de la polèmica victòria al desembre de Verstappen sobre Hamilton

La FIA cessa Michael Masi com a director de carrera de la Fórmula 1
1
Es llegeix en minuts

El nou president de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), Mohammed Ben Sulayem, va cessar Michael Masi com a director de la carrera de la Fórmula 1 després de la polèmica victòria al desembre de Max Verstappen, que es va proclamar campió del món per sobre de l’heptacampió Lewis Hamilton.

«Michael Masi ha fet una dura tasca durant tres temporades i passarà a ocupar altres llocs a la FIA», va assenyalar l’organisme, amb seu a París.

L’australià serà reemplaçat pel veterà portuguès Eduardo Freitas, que era director del mundial de resistència WEC, entre els que s’inclou l’emblemàtica carrera de les 24 hores de Le Mans.

La marxa de Masi passa quan acaba una investigació de la mateixa FIA sobre l’últim Gran Premi de la temporada passada a Abu Dhabi.

Notícies relacionades

En aquesta carrera, l’última de l’any, Verstappen va segellar la seva victòria de l’any contra Hamilton en una última volta d’infart decidida després d’un ‘safety car,’ i que Mercedes va reclamar per irregularitats per part de la direcció.

Aquesta investigació la va liderar Peter Bayer, secretari general de la FIA, mentre que Mohamed Ben Sulayem, elegit president de la FIA a mitjans de desembre del 2021, també va tenir un paper protagonista.