Automobilisme

Mercedes no apel·larà la victòria de Verstappen

L’escuderia renuncia al seu recurs «per amor a aquest esport» davant la certesa que ha de prioritzar «el resultat esportiu»

Mercedes no apel·larà la victòria de Verstappen
1
Es llegeix en minuts

L’escuderia Mercedes ha renunciat al seu recurs contra el resultat del Gran Premi d’Abu Dhabi, l’últim del Mundial de Fórmula 1 que va donar la victòria i el títol a l’holandès Max Verstappen, de Red Bull.

«Junts, amb Lewis [Hamilton], hem considerat minuciosament com havíem de reaccionar al resultat d’aquesta final [...]», va apuntar Mercedes en un comunicat, en el qual va afegir que finalment renuncia al seu recurs «per amor a aquest esport» i davant la certesa que ha de prioritzar «el resultat esportiu».

Mercedes argumenta que al principi van plantejar el recurs per l’aplicació d’un nou reglament als vehicles de seguretat que, segons el seu parer, va perjudicar Hamilton, que havia liderat durant tota la prova. Van optar per protestar contra aquest resultat «amb l’objecte del joc net» i per obtenir «claredat» per la via d’un «diàleg constructiu» amb la FIA i la Fórmula 1.

La renúncia a presentar un nou recurs dona a Verstappen el seu primer títol de campió del món de fórmula 1, als seus 24 anys. Així destrona Hamilton del que hauria sigut el seu vuitè títol, el que hauria marcat un nou rècord en la categoria reina, la que ara comparteix, amb set títols, amb l’alemany Michael Schumacher.

Notícies relacionades

Mercedes havia avançat diumenge que apel·laria contra la decisió dels comissaris de la FIA (Federació Internacional de l’Automòbil) de denegar les seves dues protestes formulades contra el Gran Premi d’Abu Dhabi. Va al·legar llavors que l’arrencada del cotxe de seguretat no es va ajustar al reglament esportiu, però els comissaris van desestimar les seves protestes al cap de poques hores.

Mercedes tenia fins aquest dijous per presentar un nou recurs contra aquesta decisió.