mundial de f-1

Lewis Hamilton parla a la pista a Hongria

  • El britànic es val de la veterania per aconseguir la seva pole 101 i enfonsar Verstappen a Hungaroring

Lewis Hamilton parla a la pista a Hongria
3
Es llegeix en minuts

Tal com s’esperava, el duel que mantenen Max Verstappen i Lewis Hamilton al Mundial ha ofert una tancada lluita per la pole position del Gran Premi d’Hongria, onzena cita del calendari i última abans de la pausa estival a la Fórmula 1. Mercedes ha elevat el llistó al circuit d’Hungaroring i Hamilton ha guanyat la batalla al líder del campionat, que s’ha vist superat pel britànic i també per Valtteri Bottas i aquest diumenge (15.00 h) ho tindrà de realment complicat arrencant tercer en un circuit com l’Hungaroring, on avançar és gairebé una proesa.

Hamilton ha aconseguit la pole 101 de la seva carrera gràcies a la velocitat del W12 al traçat hongarès, en condicions d’extrema calor, però també ha donat una lliçó estratègica a Verstappen i Red Bull. L’heptacampió britànic, que havia marcat el millor temps tot just començar la Q3 (1.15.4), per davant de Bottas (1.15.7) i Max (1.15.9), ha alentit al límit al tornar a pista per iniciar el seu últim intent de volta ràpida. Amb la pole a la butxaca, Hamilton s’ha valgut de l’experiència per parar una trampa a Verstappen. I el neerlandès hi ha caigut de ple.

Verstappen ha tornat a pista enganxat a Lewis i sense decidir-se a avançar-lo mentre l’anglès disminuïa més i més la velocitat. El de Mercedes ha fet l’estirada definitiva amb el rellotge ja a zero. I Max ha estat a punt de quedar descartat per la bandera de quadres, com li ha passat a Sergio Pérez, que venia després d’ell i Bottas. Sense temperatura als pneumàtics, Hamilton, Bottas i Verstappen ja no han pogut rebaixar els seus temps. Just el que volia Mercedes.

Debacle de Sainz

Debacle de SainzA la seva primera volta de classificació a Q1, Verstappen ha començat amb un seriós avís als seus rivals, amb un crono de 1.16.214 que l’ha situat al capdavant de la taula, a dues dècimes del temps de Hamilton  i a 3 dècimes de Bottas, mentre el seu company Sergio Pérez, un segon pitjor, mantenia el baix to del cap de setmana.

Carlos Sainz ha aconseguit escalar fins a la quarta posició amb el Ferrari, a 4 dècimes de MaxAlonso també ha superat la tria sense problemes amb el vuitè millor temps al volant de l’Alpine. Els primers eliminats han sigut Tsunoda (Alpha Tauri), Russell i Latifi (Williams) Mazepin i Mick Schumacher (Haas). L’alemany no ha sortit a pista després de l’accident que ha patit als Lliures 3 i en què ha suportat un impacte de 31 forces que per sort no li ha provocat lesions de gravetat.

A la següent ronda, Hamilton ha tornat el cop a Verstappen i ha arrencat amb un crono de 1.16.5, dues dècimes millor que Max. Saltaven ‘espurnes’ a l’Hungaroring i ni tan sols havíem entrat en la batalla per la pole. Carlos Sainz, rapidíssim, ha perdut el control de l’SF21 al tercer sector, a l’última corba, i ha destrossat el seu monoplaça. Un cop per al madrileny, que ha vist arruïnades les seves aspiracions de sortir a les primeres files de la graella aquest diumenge.

Alonso, novè

Alonso sí que ha encarrilat el pas a la Q3 amb una gran volta en 1.16,906, que li ha valgut la cinquena plaça provisional i l’accés a Q3 amb tot mereixement. Fernando, que dijous a va celebrar el seu 40 aniversari, continua demostrant que està en plena forma. Ja sense res a demostrar, l’asturià disfruta cada vegada que surt a la pista i segueix progressant el volant d’un Alpine amb què ha puntuat en els últims cinc grans premis, des de França.

Notícies relacionades

A més de Sainz, han caigut a Q2 Ricciardo (McLaren), Stroll (Aston Martin), Raikkonen Giovinazzi (Alfa Romeo). Verstappen ha tancat la Q2 amb el millor temps, baixant per primera vegada d’1.16 (1.15.6).

En la definitiva Q3, els Mercedes han guanyat la partida a Verstappen, que ha acabat tercer a 4 dècimes i aquest diumenge sortirà per darrere de Hamilton i Bottas. «No és el que volíem. Crec que durant tot el cap de setmana hem estat una mica per darrere i s’ha demostrat en la classificació. Som a P3 i veurem què podem fer demà», ha valorat un decebut Max Verstappen, que després de cedir 25 punts davant Hamilton després del seu accident de Silverstone té només 8 punts d’avantatge al campionat i avui haurà de buscar el ‘miracle’ a Hongria per conservar el liderat. Alonso ha acabat 9è i «molt content a l’aclarir els dubtes que teníem en aquest circuit després del mal resultat de Mònaco, que és la pista més similar»