EL GP DE FRANÇA DE FÓRMULA 1 A PAUL RICARD

Verstappen, ‘pole’ de líder a França

El pilot holandès sortirà per davant de Hamilton i Bottas després d’una bona sessió de Sainz (5è) i Alonso (9è)

Verstappen, ‘pole’ de líder a França

AFP / Nicolas Tucat

4
Es llegeix en minuts

Max Verstappen (Red Bull) ha firmat aquest dissabte la ’pole position’ per al Gran Premi de França de Fórmula 1, setena cita del calendari 2021, al circuit de Paul Ricard. En una sessió en la qual han brillat els dos pilots espanyols, Fernando Alonso i Carlos Sainz, tots dos a Q3, Verstappen, vigent líder del Mundial, ha sigut el més ràpid (1.29.990) i aquest diumenge (15:00 h, DAZN Movistar F-1) obrirà la graella al circuit de Le Castellet. És la segona ‘pole’ per al pilot holandès aquesta temporada, després de la que va aconseguir a Bahrain.

Alonso i Daniel Ricciardo, a qui tan sols els quedava un joc nou de tous, han començat la definitiva Q3 amb el pneumàtic mitjà en el primer intent, mentre que la resta han sortit a pista amb el C4. Amb els Pirelli tous, Verstappen ha establert un temps impressionant ja en el seu primer intent (1.30.325), amb Hamilton clavant el seu temps de Q2, a tres dècimes.

Els últims minuts han sigut frenètics i el pols de Red Bull i Mercedes s’ha intensificat, decantant-se clarament en favor dels primers. Verstappen ha rebaixat el seu temps en un ‘stint’ final antològic, sent l’únic pilot a la pista a baixar la barrera de l’1.30. A dues dècimes s’ha quedat l’heptacampió Lewis Hamilton, seguit del seu company Valtteri Bottas, tercer, a 0.385.

Sergio Pérez ha acabat quart, després del seu company a Red Bull i les dues ‘fletxes platejades’, mentre que Carlos Sainz, esplèndid, ha acabat com el ‘millor de la resta’ en cinquena posició, dues posicions per davant del seu company a Ferrari, Charles Leclerc. Per la seva banda, Fernando Alonso s’ha situat en novena posició a la carrera de casa per a Alpine.

Així ha sigut la classificació, tanda per tanda:

Q1: Accidents de Tsunoda i Mick Schumacher

Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) va caure eliminat a la primera tanda després d’estavellar-se a les primeres de canvi a la Q1, provocant la primera bandera vermella. El japonès va abordar la corba 1 molt agressiu al piano, va aixecar la roda posterior esquerra i se’n va anar contra el mur. 

No va ser l’únic incident. També Mick Schumacher (Haas) va impactar lateralment, a falta de només 22 segons, i la sessió va haver de ser aturada de nou. 

Verstappen, que ja havia liderat els Lliures 2 i 3, va començar molt fort aquesta primera tanda de classificació i va anotar el millor temps del cap de setmana fins aquell moment (1.31.001) al volant del Red Bull, tot i que el campió Hamilton, en la seva segona volta ràpida, es va situar a dues dècimes de l’holandès. 

Sainz i Alonso no van tenir problemes per passar a la següent ronda. A més de Tsunoda, van caure eliminats en aquesta primera tria Latifi (Williams), Raikkonen (Alfa Romeo), Mazepin (Haas) i Stroll (Aston Martin). Schumacher va deixar la Q2 amb un cotxe menys i aquest diumenge arrencarà des de la 15a posició.

Q2: Sainz i Alonso, endavant

Bottas va marcar el millor temps en la segona tanda al volant del Mercedes (1.30.735), en la qual Sainz (5è) es va assegurar el passi a la definitiva Q3 sense tants problemes com el seu company Charles Leclerc (9è), autor de les últimes dues ‘poles’ a Mònaco i Bakú. 

Alonso va confirmar les bones sensacions que van oferir tant ell com Alpine en la jornada de divendres. El pilot asturià va aconseguir l’accés a la Q3 amb el vuitè millor temps, mentre que el seu company Esteban Ocon no va poder acompanyar-lo i es va quedar fora de la lluita per la ‘pole’ al costat de Sebastian Vettel (Aston Martin), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) i George Russell (Williams).

Q3: Segona ‘pole’ per a Verstappen

Notícies relacionades

Verstappen no va donar opció i ja des de la seva primera volta es va col·locar al capdavant de la Q3. L’holandès no en tenia prou i no va abaixar la guàrdia davant l’atac final dels Mercedes de Hamilton i Bottas, que va deixar a 2 i 3 dècimes, respectivament, amb un crono rècord d’1.29.990 que li dona la seva segona ‘pole’ aquest any i la cinquena de la seva carrera.

Carlos Sainz, cinquè després dels dos Red Bull i Mercedes, s’ha mostrat molt satisfet: «Van passant les carreres i em vaig sentint més còmode. El mitjà l’hem fet funcionar molt bé i he baixat un segon. He estat a punt de guardar-me’l per a Q3. Així que estic content de poder començar demà la carrera amb aquest pneumàtic».