• El pilot anglès supera per menys d’una dècima els Red Bull de Checo Pérez i Verstappen

• Sainz s’emporta una decepció al no passar la Q2 (11è), que també ha sigut el límit d’Alonso (15è)

2

Ni Carlos Sainz (Ferrari) ni Fernando Alonso (Alpine) han aconseguit accedir aquest dissabte a la Q3 del Gran Premi de l’Emília-Romanya, segona cita del Mundial de Fórmula 1, després d’aconseguir l’11è i el 15è temps, respectivament, mentre que l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) ha aconseguit la seva primera ‘pole’ del curs.

Sainz, que havia sigut setè a la Q1, es va quedar fora de la tanda definitiva per només set dècimes i aquest diumenge partirà des de l’11a posició a la graella de sortida. El madrileny va estar lluny del seu millor nivell i es va veure sobrepassat pel seu company Charles Leclerc, que va acabar amb la quarta posició de cara a aquest diumenge.

El corredor de Ferrari va estar en temps de batre el seu cronòmetre i fer-se un lloc al ‘top 10’ de la graella, no obstant, el segon parcial el va acabar condemnant. Va ser l’únic on Carlos Sainz no va millorar el seu temps, quedant-se sense opcions al terme de la Q2.

Alonso, sense opcions

De la mateixa manera, Fernando Alonso –que va superar el primer tall de miracle– sortirà des del 15è lloc del calaix, tot i que el bicampió del món amb prou feines va tenir opcions de lluitar per accedir al tall definitiu. L’asturià, que prossegueix amb la seva evolució, no va tenir gaire a fer en la qualificació.

Els dos espanyols van completar la seva última volta amb pneumàtic nou tou, però no van aconseguir el premi que sí que van aconseguir els seus companys d’equip. A més de Leclerc, que va arribar a establir el tercer millor temps a la Q2, i d’Esteban Ocon, que va finalitzar amb la novena plaça abans de l’assalt final al circuit Autodromo Enzo i Dino Ferrari.

Checo Pérez, estel·lar

El més ràpid a la Q2 va ser Sergio Pérez (Red Bull Racing), avantsala de la seva gran actuació a la Q3, tot i que el mexicà no pogués validar l’esmentada posició i quedar-se amb la ‘pole position’. Llavors, va aparèixer un Hamilton molt serè i calculador que el va portar a la primera posició i establir la 99a ‘pole’ de la seva carrera, la xifra més alta de la història.

El vigent campió del món d’F-1 –campió dels quatre últims Mundials– es va apuntar la primera plaça amb un temps de 1h 14m 411s, mentre que ‘Checo’ Pérez va ser segon a 0,035 segons. La tercera posició va ser per a Max Verstappen (Red Bull), guanyador de la ‘pole’ a Bahrain, que va ser a 0,087 segons.