Fórmula 1

Els Mercedes tornen a la primera línia al GP de la Xina

Bottas arrabassa a Hamilton la 'pole position' per mil·lèsimes a Xangai

zentauroepp47742359 mercedes  finnish driver valtteri bottas gets out of his car190413104618

zentauroepp47742359 mercedes finnish driver valtteri bottas gets out of his car190413104618 / STR

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Va ser una qüestió de mil·lèsimes que Valteri Bottas li arrabassés la que seria la setena ‘pole’ de Lewis Hamilton en el Gran Premi de la Xina, al circuit de Xangai. Va ser una qüestió de mil·lèsimes, també, que Sebastian Vettel mantingués la tercera posició davant Charles Leclerc, el jove i talentós company que el té contra la paret aquesta temporada. La mala notícia per a l’F-1 en la seva carrera número 1.000 és que més de tres dècimes van separar les fletxes de plata dels cotxes vermells.

“De moment és un bon cap de setmana. M’he sentit molt còmode des dels lliures”, va explicar Bottas. He tingut algun problema en l’últim intent, no ha sigut exactament la volta que volia, però ha sigut un dia molt bo i Lewis només és a unes mil·lèsimes”, va afegir el finlandès, conscient que el seu company se li abraonarà a la sortida per abordar els dos complicadíssims primers revolts.  “No m’he rendit”, confirma Hamilton.  Vull felicitar Valteri perquè porta un cap de setmana estel·lar. Per la meva part, fa tot el cap de setmana que em barallo amb el cotxe i tal com he acabat de prop crec que hem fet una gran feina. Els Ferrari són ràpids en recta, però és evident que hem millorat molts en els revolts i estic molt content”, va concloure el noi de Stevenage.

Pas endavant

Mercedes va portar un evolucionat aleró davanter a la Xina que els comissaris de la FIA van considerar il·legal, perquè entenia que no respectava les mesures imposades pel reglament d’aquesta temporada, que ha incidit molt en aquesta peça del cotxe a fi d’afavorir els avançaments. Tot i així, Mercedes ha fet un gran pas endavant per col·locar tres dècimes per volta sobre els Ferrari que venien de dominar la classificació del GP de Bahrain. Els cotxes vermells continuen sent molt ràpids en les rectes però Mercedes és molt més veloç en els revolts.

Vettel salva per mil·lèsimes la quarta posició davant Leclerc, mentre Sainz no pot ficar el McLaren a Q3

Notícies relacionades

“Podíem haver tret alguna cosa més a la Q-3, però no prou per batre els Mercedes. Som mes ràpids en les rectes, però ells són més forts en els revolts”, confirma Vettel, alleujat per endossar unes mil·lèsimes al seu company Leclerc, però encara sota el record de la temporada passada, quan tenia cotxe per guanyar aquí, però ho va engegar tot a rodar en una enganxada amb Max Verstappen. La tensió ha tornat entre ells quan, a l’últim intent de la Q-3, Vettel va avançar Verstappen a la volta de llançament –hi ha un pacte de cavallers per no avançar-se en aquell moment– a l’entendre que anava massa lent i que es quedaria fora de l’últim intent.

Lluny del sempre singular traçat d’Albert Park, i després de l’estrany bon rendiment de Bahrain, McLaren va tornar a la realitat a la Xina. Sabíem que aquest era un cap de setmana complicat per al nostre cotxe”, va confirmar Carlos Sainz després de firmar un catorzè, unes dècimes i escaig més ràpid que el seu company Lando Norris. “Amb els temps en els lliures 1 i 2 –va ser sisè–, ens vam il·lusionar, però en aquesta classificació hem tornat a la realitat. És el que hi ha, els punts són diumenge i veurem si tenen efecte alguns petits canvis que hem fet al cotxe”, va concloure el madrileny.