entrenaments de F-1

Charles Leclerq la fa grossa a Ferrari amb una gran actuació

El jove pilot monegasc de Ferrari aconsegueix la 'pole' a Bahrain per davant de Vettel i els dos Mercedes

segea47567249 topshot   ferrari s monegasque driver charles leclerc steers190330200428

segea47567249 topshot ferrari s monegasque driver charles leclerc steers190330200428 / ANDREJ ISAKOVIC

2
Es llegeix en minuts
Miguel Martínez

Si fos perMauriccio Arrivabene, l’anterior cap d’equip de Ferrari,Kimi Raikkonencontinuaria sent la parella deSebastian Vettel. Va ser el seu president, Sergio Marchionne, qui va decidir –a més d’acomiadar-lo per aquest tipus de decisions– que el jove Charles Leclerc conduís els cotxes vermells després d’un pas per Sauber en substitució del finlandès. És el segon pilot més jove de la història de Ferrari, el segon més jove de l’F-1 a aconseguir una ‘pole’. I només és la seva segona carrera a Ferrari. Marchionne va morir l’estiu passat, però ha deixat un canvi en l’organització de la Scuderia i un jove pilot de 21 anys cridat a ser campió. Ara depèn dels seus nous caps gestionar la lluita intestina que s’acosta a Maranello. Leclerc va aconseguir la ‘pole’ position al GP de Bahrain que es disputa aquest diumenge. (17.00 hores).

“En l’última carrera vaig cometre errors a la Q-3 i vaig treballar dur per no repetir-les”, va explicarLeclercsummament calmat i amb aquesta cara de nen educat que no indica per a res el seu canibalisme a la pista. “Hem fet un gran treball i estic extremadament content”, va afegir abans de confirmar els problemes que s’acosten a Mattia Binotto, el nou cap d’equip a Maranello. “Seb és un pilot increïble, he après molt i crec que puc continuar aprenent..., però estic content d’haver-lo batut”.

Els tests de Barcelona

Binotto va dir abans dels tests de Barcelona que Vettel seria el pilot número u i que Leclerc treballaria per a ell. “Sebés quatre vegades campió del món i elCharlesencara té molt per aprendre”, va dir llavors. El treball a Barcelona el va fer reflexionar: “Tindran llibertat per lluitar”, va proclamar. Però no va ser així. A Austràlia, va impedir que Leclerc lluités amb Vettel quan era més ràpid que el seu company a la part final. Pot ser que hagi sigut l’última vegada. Vettel va necessitar un segon intent a la Q-2 a Bahrain en una dia ple d’errors, afectat per la pressió que li posa el seu jove i talentós company. “Haver d’utilitzar un segon set a la Q-2 va condicionar la Q-3, però Charles ha fet un gran treball i se la mereix”, reconeix l’alemany, qui amb el segon lloc a la graella, firma una il·lusionant primera línia de graella davant els Mercedes.

Bon treball de Sainz

Notícies relacionades

No obstant, la fletxes de plata van acreditar un ritme de carrera més bo durant les sessions de divendres i això és el que animaLewis Hamilton que arrencarà tercer: “Sempre disfruto de la classificació però els Ferrari han sigut molt ràpids. He sigut a prop de Sebastian però Charles ha fet un gran treball, i cal felicitar-lo. De tota manera, la carrera és una altra cosa”, afegeix el pentacampió.

Carlos Sainz va finalitzar en una fenomenal setena posició que podria haver sigut la cinquena per unes mil·lèsimes. “S’ha de felicitar l’equip que ha treballat molt per tenir els dos cotxes a la Q-3, un resultat impensable fa tres mesos”, va explicar el madrileny. “Estem fent els passos en la direcció correcta, i segur que Woking estaran contents”.