MUNDIAL DE F-1

Hamilton ja domina Rosberg a Abu Dhabi

El campió britànic ha superat per 79 mil·lèsimes de segon el gran favorit per adjudicar-se el títol mundial de F-1

rozas36412192 mercedes amg petronas f1 team s british driver lewis hamilto161125155312

rozas36412192 mercedes amg petronas f1 team s british driver lewis hamilto161125155312 / ANDREJ ISAKOVIC

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

El pilot català Marc Gené, un dels assessors de l'equip Ferrari, era avui summament optimista de cara al Gran Premi d'Abu Dhabi, que, diumenge que ve, decidirà el títol mundial de F-1 entre l'alemany Nico Rosberg (Mercedes) i el britànic Lewis Hamilton (Mercedes)separats per 12 punts (367 punts contra 355). L'esperança de Gené era el fet que els perseguidors de les estrelles de la fletxa platejada, especialment el Ferrari de l'alemany Sebastian Vettel, només estaven a dues dècimes. “No sé si aquesta diferència és la real o Mercedes es guarda alguna cosa. Si és la real, hi ha carrera i hi haurà incertesa”, assenyalava Gené, que, com molts, com tots al traçat d'Abu Dhabi, creu que, al ser divendres, Mercedes es guardava alguna cosa. O molt.

Hamilton i Rosberg  no semblen haver mostrat tota la potència del Mercedes en aquest primer dia

HAMILTON, EL MÉS VELOÇ

El cert és que Hamilton ha tornat a ser el més veloç del primer dia de l'últim Gran Premi. El seu temps (1.40.865 minuts) és 79 mil·lèsimes de segon més curt que el de Rosberg i tots dos han allunyat Vettel, a 0.269 segons. El tercer de la jornada ha sigut l'holandès Max Verstappen (Red Bull-Renault), a 0.528 segons, és a dir, a mig segon; el quart ha sigut el seu company, l'australià Daniel de Ricciardo, a 0.529 segons, i el sisè en discòrdia és, de moment, el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), a 0.603 segons de Hamilton.

Notícies relacionades

Tot sembla indicar que els campions de Mercedes i l'equip dominador del Mundial tenen absolutament sota control l'última carrera de la temporada. Per això, potser, que el cap, l'austríac Toto Wolff, va reunir ahir tot l'equip, tots els components de l'escuderia desplaçats a Abu Dhabi, tant els del 'team' de Hamilton com els de l'equip de Rosberg, per desitjar-los un bon Gran Premi i assegurar que tots els esforços de Mercedes se centrarien a seguir oferint el millor als seus dos pilots “perquè lluitin netament a la pista pel títol que tots dos tenen a l'abast”.

Toto Wolff, cap  de Mercedes, va reunir tot l'equip i va anunciar igualtat de tracte als dos pilots

BUSCANT EL PODI

S'ha de recordar que Rosberg, líder del campionat i gran favorit, només necessita -li importa poc el que faci Hamilton- acabar al podi per proclamar-se, per primera vegada, nou campió del món de F-1 i igualar el seu pare Keke (Williams-Ford Cosworth, 1982). El que és cert és que els Red Bull-Renault sempre han anat bé a Abu Dhabi i, en efecte, són els cridats a lluitar per les posicions de podi, encara que avui el Ferrari de Vettel, que ha acabat amb problemes a la caixa de canvis, ha brillat com no ho havia fet últimament.