EL GRAN PREMI DECISIU

Hamilton descarta el joc brut a la pista

Rosberg, líder i gran favorit per guanyar el títol de F-1, assegura que només pensa a aconseguir la 'pole' i guanyar la cursa

rozas36401989 mercedes driver lewis hamilton of britain  right  gestures t161124173813

rozas36401989 mercedes driver lewis hamilton of britain right gestures t161124173813 / Luca Bruno

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Nico Rosberg, líder i principal favorit per guanyar el Mundial de F-1, no vol sentir a parlar de matemàtiques o de la manera de contenir els Red Bull per assegurar-se el podi que, matemàticament, li donaria el títol en el Gran Premi d'Abu Dhabi, l'última cursa de la temporada. "¿Calculadora? No, en absolut. El meu objectiu és fer la 'pole' i guanyar la cursa, no penso en res més". I Lewis Hamilton, l'encara campió però ara candidat, perseguidor, no vol parlar de joc brut, d'intentar alentir la carrera si va líder perquè Daniel Ricciardo o Max Verstappen, tots dos amb Red Bull, s'abraonin sobre Rosberg i l'apartin del 'caixó', com ja va intentar en el Gran Premi de la Xina. “Crec que no seria una bona idea. Jo només vull sortir primer i posar distància respecte a Nico, com més, millor”. Així afronten els dos candidats al títol la cita final de la temporada a Abu Dhabi, la cursa que elegirà el campió entre els dos pilots de Mercedes.

Nico Rosberg

PILOT DE MERCEDES

"Ni penso utilitzar la calculadora, ni penso en les matemàtiques. Només penso a aconseguir la 'pole', sortir a pista i guanyar el gran premi que em doni el títol"

ROSBERG S'EXIGEIX CONCENTRACIÓ

"Sóc conscient de com ha anat la temporada per a tots dos, però no serveix de res pensar-hi, és aviat per parlar, encara queda una cursa. Per mi, es tracta de concentrar-me", va dir Rosberg en una roda de premsa que va compartir mà a mà a mà amb Hamilton. "Estic molt emocionat per aquesta última carrera, torno a lluitar pel campionat contra ell. Realment vull guanyar la cursa i acabar la temporada amb victòria”.

Les opcions de Hamilton passen per guanyar la carrera i que Rosberg sigui quart o pitjor, és a dir, que els dos Red Bull es colin entre tots dos, com ha passat en un parell d'ocasions aquest any. A la Xina, Hamilton ja va reduir a propòsit el ritme al davant de la cursa perquè els Red Bull poguessin atacar Rosberg. "Tot i tenir un cert sentit fer-ho aquí, no és gaire pràctic. Hi ha dues llargues zones de DRS, així que no seria ni fàcil ni encertat”, reconeix Hamilton, conscient, potser, que a Mercedes no l'hi permetrien o, simplement, s'estima més no revelar una estratègia si més no polèmica.

GUANYAR VENCENT

Rosberg no vol entrar en aquest debat. "Només penso a guanyar. Sé que amb aquest cotxe tinc la possibilitat d'endur-me la victòria, i només em centro en això, això és tot. Per a mi, el més important és fer una gran actuació, cosa que em permetria guanyar i ser campió. Em centraré a vèncer, no en suposicions”.

Lewis Hamilton

PILOT DE MERCEDES

"No crec que sigui bona estratègia alentir la cursa perquè els dos Red Bull treguin Nico del podi. A més, dubto que l'equip em deixés fer aquesta estratègia, la veritat"

Notícies relacionades

Al costat de Rosberg, en una roda de premsa en què es podia tallar la tensió, Hamilton assegura: “Només vull avantatjar en 30 segons el pilot contra el qual lluito pel títol, això seria dolorós per a ell, com va passar al Brasil”. "Si hagués de mirar cap enrere, si hi hagués res negatiu, serien els cotxes fallant en alguns moments. Un cotxe que no tenia problemes en els tests i que, de sobte, en va tenir… Però Mercedes ha aconseguit reconèixer els errors i rectificar-los, i això és una cosa que intentarem millorar com a equip. Som un equip, i guanyarem i perdrem junts, així que només miro cap endavant. Conec les meves habilitats i seguiré intentant demostrar-les en el futur”. Hamilton no perdona al seu equip el canvi de mecànics entre el seu garatge i el de Rosberg a començaments d'aquest any. “D'aquí 10 anys diré què va passar realment i què en penso”.

QUAN EREN PETITS

De moment, no vol perjudicar més la relació amb el seu company. "Evidentment, teníem una relació molt bona quan vam començar quan érem petits. Llavors, quan corríem només pensàvem a passar-ho bé. Disfrutàvem, fèiem tonteries, jugàvem a la consola, anàvem en bici… ens agradava la pizza i els cereals. Coses rares. També ens agradaven les motos; a mi també m'agraden aquestes coses ara, però Rosberg, en aquests moments, només se centra en si mateix”.