Hamilton esgota les seves opcions i aconsegueix la 'pole' a Austin

 

  / AFP / MARK THOMPSON

1
Es llegeix en minuts

El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) sortirà avui des de la 'pole position' del Gran Premi dels Estats Units de Fórmula 1 després d’haver superat ahir en la sessió de qualificació el seu company Nico Rosberg. L’australià Daniel Ricciardo sortirà tercer. Carlos Sainz, que va aconseguir passar a la Q-3, partirà des de la 10a plaça, mentre que Fernando Alonso sortirà 12è.

Hamilton, que té 33 punts de desavantatge respecte a Rosberg a la classificació del Mundial, a falta de quatre carreres, va firmar la volta més ràpida de la història al Circuit de les Amèriques (1:34.999), que 

acull aquest gran premi des del 2012. Amb aquest crono, l’anglès va obtenir la 58a pole de la seva trajectòria, la novena aquesta temporada.

UNA GRAELLA ORDENADA

«És la meva primera pole aquí. Sentia el públic cridar quan he travessat la línia de meta. Em prepararé tan bé com pugui per a la carrera i sé que puc comptar amb molt de suport aquí», va explicar Hamilton. L’anglès, que va superar Rosberg per més de dues dècimes de segon en un circuit on ha guanyat tres vegades, va afirmar la seva voluntat de deixar-se anar en el campionat, fins i tot sabent que, encara que guanyi, Rosberg en tindrà prou de ser segon en les quatre 

carreres que resten per proclamar-se campió. «En el primera revolt es pot intentar alguna cosa... tinc un bon feeling. I vull guanyar la carrera», va amenaçar Rosberg.

Per darrere dels Mercedes, la graella també es va ordenar per marques. Daniel Ricciardo compartirà línia amb el seu company, l’holandès Max Verstappen, mentre que els dos Ferrari del finlandès Kimi Räikkönen i de l’alemany Sebastian Vettel partiran des de la tercera línia.

Notícies relacionades

POSSIBLE CARA A CARA ESPANYOL

Alonso sortirà dotzè amb el seu McLaren-Honda, amb l’avantatge, al no haver passat a la Q-3, de poder escollir pneumàtic: «Estic content. Per estar novè o desè i sortir amb supertous i que els que surten en els llocs 11 o 12 et passen per sobre... », va explicar Alonso, que espera remuntar posicions. «Alguns cotxes que sortiran davant nostre, en ritme de car-rera acostumen a anar bastant més ràpids. Si poguéssim remuntar els Williams i Force India i acabar entre els set o vuit primers, seria ideal.