MUNDIAL DE F-1

Rosberg gairebé s'assegura el títol al guanyar al Japó

L'alemany de Mercedes aprofita l'error en la sortida de Hamilton per allunyar-se del seu company i convertir-se en el gran favorit al títol

 

  / AP

3
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

La carrera clau de la temporada ha sigut guanyada pel millor pilot de l'any, l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), de 31 anys. El gran premi que havia de decidir el rumb, el destí, de les últimes quatre carreres de l'any ha sigut guanyat pel mateix que s'havia imposat en vuit de les 16 cites anteriors, el fill del campió (1982) Keke Rosberg, que veurà com, ben aviat, el seu fill l'iguala al palmarès.

En realitat, no hi ha hagut carrera. Un immens error del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) a la sortida ha deixat la victòria en mans de Rosberg, que, amb 313 punts al seu compte, ja només li cal ser segon en els últims quatre grans premis del Mundial-2016 (Austin, Mèxic, Brasil i Abu Dhabi) per arrabassar-li el títol a Hamilton, igualar el seu pare, Keke, i convertir-se, ¡per fi!, en flamant campió del món. Suzuka, per la seva banda, ja ha descartat en la lluita pel títol la resta de la graella, i queden únicament amb possibilitats de ser campions els dos pilots de Mercedes.

Nico Rosberg en tindrà  prou sent segon a les últimes quatre carreres per proclamar-se campió del món

SORTIDA HORRIBLE DE HAMILTON

Després que Hamilton gairebé cremés l'embragatge a la sortida, quan s'ha quedat clavat i ha permès que, en la mateixa graella, el passessin Max Verstappen, Daniel Ricciardo, ‘Checo’ Pérez, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen, Rosberg ha agafat el lideratge i ha tornat a fer, durant 53 voltes, una autèntica exhibició de regularitat, control dels pneumàtics i savi pilotatge.

L'alemany, que ha aconseguit la victòria número 23 de la seva carrera, el seu podi 53 i el seu novè triomf de l'any (Austràlia, Bahrain, la Xina, Rússia, Europa, Bèlgica, Itàlia, Singapur i el Japó), en tindria prou sent segon a Austin, Mèxic, el Brasil i Abu Dhabi per proclamar-se campió amb 385 punts, als quals no podria arribar Hamilton ni guanyant les pròximes i últimes quatre carreres, ja l'actual campió només n'obtindria 380 punts.

MERCEDES, JA CAMPIÓ

La prova de Suzuka ha arrencat amb el gran error de Hamilton, que ha demanat disculpes per ràdio als seus després de passar vuitè a la primera volta, i ha acabat amb la felicitació mútua entre el ‘team’ Mercedes i Rosberg, que ha tornat la salutació a la seva escuderia “perquè ja hem aconseguit el títol de constructors”. En efecte, el novè triomf de Rosberg concedeix a Mercedes, per tercer any consecutiu, el prestigiós títol de constructors, el més important per als equips participants en el Mundial de F-1, a casa, precisament, d'Honda.

La victòria de l'alemany  La victòria de l'alemany a Suzuka permet a Mercedes renovar el seu títol mundial de constructors a casa d'Honda

La resta de la carrera ha sigut una extraordinària actuació del joveníssim holandès Max Verstappel (Red Bull-Renault), que, de nou, ha demostrat ser el futur campió del món, el jove més brillant de les últimes dècades i el noi que ha suportat la pressió de tot un campioníssim com Hamilton, que, malgrat la seva tremenda remuntada (del lloc 8è al 3r), no ha pogut superar Verstappen, que, en l'última volta, ha forçat la sortida de l'anglès a la xicana de Suzuka quan el campió intentava, a la desesperada, superar el futur ídol mundial.

ALONSO I SAINZ, FATAL

Discretíssima carrera dels Ferrari (Vettel ha sigut quart, i Raikkonen, cinquè), i encara més discret el gran premi dels espanyols Fernando Alonso (McLaren-Honda), que ha acabat 16è, i Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari), que ha acabat just al darrere del seu ‘mestre’ i amic, al lloc 17è.

Notícies relacionades

Mundial de pilots: 1. Nico Rosberg (Alemanya), 313 punts; 2. Lewis Hamilton (GB), 280 punts; 3. Daniel Ricciardo (Austràlia), 212 punts; 4. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 170 punts, i 5. Max Verstappen (Holanda), 165.

Mundial de constructors: 1. Mercedes (campió), 593 punts; 2. Red Bull-Renault, 385 punts, i 3. Ferrari, 335 punts.