MUNDIAL DE F-1

El Mercedes deixa tirat Hamilton a Malàisia

Ricciardo i Verstappen aconsegueixen un espectacular doblet per a Red Bull davant d'un Rosberg, a qui Vettel ha desconnectat del triomf

hamilton-ap-brian-ching / Brian Ching (AP)

hamilton-ap-brian-ching
rozas35755210 mercedes amg petronas f1 team s british driver lewis hamilto161002110644

/

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Espectacular Gran Premi de Malàisia en què, a falta de 15 voltes, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), que dominava a plaer la carrera i havia recuperat el liderat del Mundial pels molts problemes que tenia el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, ha cridat dins del casc un ensordidor i trist “¡Nooooooo!” quan ha vist esclatar i cremar el motor del seu monoplaça, que li ha arruïnat tota la conquista. Hamilton perdia així la victòria i la remuntada al Mundial, ja que ara, després del tercer lloc de Rosberg, l'alemany lidera el campionat amb 23 punts més que el britànic, a falta encara de cinc grans premis (125 punts). El Gran Premi ha sigut guanyat per un brillant Daniel Ricciardo, que ha donat a Red Bull el seu segon triomf de l'any després del del joveníssim Max Verstappen, avui segon, a Barcelona.

Vettel ha destrossat  les possibilitats de victòria de Rosberg al xocar amb l'alemany i amb Verstappen al primer revolt. "¡Vettel està boig!", ha cridat l'holandès

EL DESASTRE DE VETTEL

La carrera ha arrencat amb un Sebastian Vettel (Ferrari) excessivament agressiu. Sortia cinquè i, ja al primer revolt, s'ha volgut posar entre els tres primers. Ha ficat el morro del seu Ferrari al Red Bull del joveníssim Max Verstappen (“¡Vettel està boig! ¡Vettel és un idiota!”, cridava l'holandès per ràdio) i ha xocat amb la part posterior del Mercedes de Rosberg, que s'ha vist forçat a fer una virolla i ha tornat al pilot de sortida al lloc 16è. Això ha arruïnat la seva carrera, que, per un altre costat, ha resultat brillantíssima, ja que, malgrat aquest incident, ha acabat a l'últim lloc del podi, en tercera posició, malgrat ser injustament sancionat amb 10 segons pel seu avançament al finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari). Quan ha conegut la sanció, Rosberg ha accelerat de valent i s'ha distanciat d'‘Iceman’ (quart) fins als 13 segons per guanyar-se un podi tan merescut per tres segons.

GRAN ESTRATÈGIA DE RED BULL

Mentre els Mercedes patien aquesta diversitat de contratemps (Hamilton trencament d'un motor i Rosberg xoc de Vettel) i els Ferrari fracassaven, de nou, en el seu intent de ser aquest any el segon equip del campionat (Vettel ha quedat fora de carrera a la primera corba i Raikkonen només ha pogut ser quart), els dos Red Bull amb motor Renault han fet tota una demostració d'estratègia, habilitat i potència i, sobretot, de magnífic pilotatge per part de l'australià Daniel Ricciardo, gran vencedor de la carrera, i Verstappen. Aquest és el primer doble de Red Bull des del Brasil 2013 (Sebastian Vettel i Marc Webber).

Alonso, que sortia últim,  ha protagonitzat una espectacular remuntada i ha acabat als punts, en setè lloc

BRILLANT CARRERA D'ALONSO

Notícies relacionades

Menció a part mereix l'extraordinària carrera que ha fet el bicampió espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda). Tot i sortir des de l'última posició de la graella pel càstig de 35 llocs a l'haver canviat diverses peces del seu cotxe, ha acabat en una brillant setena posició, enfilant-se així a la desena posició del Mundial, al superar el brasiler Felipe Massa (Williams-Mercedes) en la classificació de pilots. Alonso, que ha espremut al màxim tots els jocs de pneumàtics que tenia, ha anat remuntant des de la 22a plaça fins a la setena. El madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari), per la seva part, que volia acabar als punts, s'ha hagut de conformar amb l'11a posició.

Mundial de pilots: 1. Nico Rosberg (Alemanya), 288 punts; 2. Lewis Hamilton (GB), 265 punts; 3. Daniel Ricciardo (Austràlia), 204 punts; 4. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 160 punts i 5. Sebastian Vettel (Alemanya), 153 punts.