Rosberg recupera el liderat de la F-1 en el seu 200 GP

L'alemany de Mercedes venç per menys de mig segon l'australià Ricciardo (Red Bull), que va fer una grandiosa carrera al davant de Hamilton, tercer

rozas35579763 mercedes amg petronas f1 team s german driver nico rosberg  160918162711

rozas35579763 mercedes amg petronas f1 team s german driver nico rosberg 160918162711 / ROSLAN RAHMAN

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Malgrat els espectaculars entrenaments, la sortida i la carrera de l'australià Daniel de Ricciardo (Red Bull-Renault), l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), que arrencava des de la ‘pole’ en el Gran Premi de Singapur, va aconseguir la victòria amb autoritat, des de la primera fins a l'última volta, i recupera el liderat del Mundial de F-1, que va perdre a mans del seu company, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), després de la pausa d'estiu. Rosberg ara és líder amb 8 punts d'avantatge sobre Hamilton.

Tant Rosberg com Hamilton van patir moltíssim pels frens, el taló d'Aquil·les del cotxe campió en circuits com Singapur i Canadà, i això va impedir que l'alemany s'escapés de De Ricciardo, que va acabar segon a només mig segon del vencedor (a 0.488 segons) havent parat una vegada més a canviar les rodes. Hamilton, tercer, li va guanyar el ‘bronze’ al finlandès Kimi Raikkonen i a Ferrari a l'haver avançat la seva última parada uns segons abans que ‘Iceman’..

LA CARRERA NÚM. 200 DE ROSBERG

Rosberg, que va celebrar el seu gran premi número 200 amb la seva victòria 22, no només lidera ara el Mundial, a falta de sis grans premis (150 punts), sinó que supera netament Hamilton en nombre de victòries, ja que la d'avui a la nit de Singapur és la número vuit de l'alemany, que ja havia vençut a Austràlia, Bahrain, la Xina, Rússia, Europa, Bèlgica i Itàlia, mentre que el campió britànic suma fins ara sis triomfs: Mònaco, Canadà, Àustria, Anglaterra, Hongria i Alemanya. Cap pilot que hagi guanyat vuit carreres en un any ha perdut el Mundial.

Notícies relacionades

Rosberg, que va fer una parada menys que Ricciardo al llarg de la carrera, va haver de contenir l'impuls final de l'australià que, en les últimes 15 voltes, va arribar a reduir-li a raó de dos segons per volta la distància. L'alemany de Mercedes va accelerar en les últimes tres i va travessar la meta just, just, al davant d'un portentós Ricciardo, que va demostrar la seva enorme vàlua. Hamilton, per la seva part, li va guanyar la batalla a Raikkonen avançant la seva última parada i sorprenent Ferrari.

ALONSO, SETÈ

Gran paper de l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda), que arrencava des de la novena plaça i va acabar setè, igual que el tetracampió alemany de Ferrari, Sebastian Vettel, que sortint últim va travessar la meta en cinquena posició. No així el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari), que esperava acabar en els punts, partint des de la tercera fila de la graella, i es va haver de conformar amb la 14a posició al patir problemes en la sortida quan Nico Hulkenberg va xocar i va danyar el seu cotxe i, al final, quan el motor Ferrari del seu Toro Rosso va baixar de rendiment.