Rosberg aprofita l'error de Hamilton per guanyar

L'alemany de Mercedes guanya a Monza després de quedar-se líder del Mundial clavat a la sortida i redueix la distància a només 2 punts

rozas35380762 mercedes amg petronas f1 team s german driver nico rosberg c160904153049

rozas35380762 mercedes amg petronas f1 team s german driver nico rosberg c160904153049 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

No hi ha hagut carrera. Ni per a la victòria, ja que ha guanyat amb enorme comoditat l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), a l'aprofitar un clamorós error del britànic Lewis Hamilton (Mercedes) en la sortida. Ni per al podi, ja que l'anglès va ser segon (a més de 14 segons del seu col·lega) i la tercera plaça per a un còmode Sebastian Vettel, que va aconseguir col·locar un Ferrari en el tercer 'esgraó' del 'calaix'. Tampoc hi ha hagut carrera per als espanyols, ja que en cap moment ni Fernando Alonso (McLaren-Honda) ni Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari) van donar la impressió de poder lluitar pels punts.

HAMILTON VA PARAR MENYS EN BOX

Dissabte, Hamilton no sols va aconseguir trencar l'empat a sis 'poles positions' que mantenia amb el seu company d'equip, que avui ha aconseguit trencar l'empat a sis victòries que tenia amb el britànic, sinó que, a més, va aconseguir els dos millors cronos de la 'quali'. Però avui, estranyament en ell, s'ha adormit a la graella. Tant que no només se li ha avançat Rosberg, també els dos Ferrari, Vettel i Kimi Raikkonen, i fins i tot el Williams-Mercedes de Valtteri Bottas. Després, en carrera, ho ha pogut arreglar, ja que va fer una estratègia a una sola parada i els altres, a dos.

QUEDA MOLT DE MUNDIAL

Notícies relacionades

Quan el Mundial entra a la recta final (queden set grans premis: Singapur, Malàisia, Japó, EUA, Mèxic, Brasil i Abu Dhabi), és a dir, 175 punts, Rosberg s'acosta perillosament a Hamilton i es col·loca a només 2 punts del campió. Aquest de Monza és el quart doblet de Mercedes aquest any, dos dels altres tres (Austin i Rússia) també els va liderar Rosberg i el d'Hongria va ser capitanejat per Hamilton.

Mundial de pilots: 1. Lewis Hamilton (GB), 250 punts; 2. Nico Rosberg (Alemanya), 248 punts; 3. Daniel Ricciardo (Austràlia), 161 punts; 4. Sebastian Vettel (Alemanya), 143 punts i 5. Kimi Raikkonen (Finlàndia), 136 punts.

Temes:

Nico Rosberg