Rosberg sorprèn a tothom a Itàlia

El pilot alemany de Mercedes guanya contra pronòstic a Monza i es queda a només dos punts de Hamilton al Mundial

 

  / AP

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Mai abans un pilot havia guanyat tantes carreres (21) sense ser campió del món i Nico Rosberg no vol passar a la història superant aquest dubtós honor en mans de Stirling Moss. L’alemany va sumar a Monza un triomf contra pronòstic que va resoldre en la sortida, aprofitant una errada de Lewis Hamilton en l’arrencada. Rosberg lluita contra el seu company i rival al qual té a només 2 punts al Mundial, i lluita també contra la història, contra aquells únics antecedents del 1998, el 2005 i el 2006, en què Alain Prost, Kimi Räikkönen i Michael Schumacher no van ser campions malgrat sumar 7 victòries.

Aquest setè triomf va ser potser el més senzill de l’any. Hamilton arrencava en pole, però es va quedar patinant i va ser avançat per Rosberg i pels dos Ferrari que van allunyar definitivament l’anglès sense opcions de lluitar per la victòria. «Òbviament, vaig perdre molt temps en la sortida. No necessitava que els meus enginyers estiguessin preocupats o nerviosos, així que els vaig intentar dir que va ser la meva culpa, però no sé exactament què és el que va passar», va reflexionar Hamilton, que dóna la culpa a la nova reglamentació que limita l’ús a un sol embragatge per part del pilot, quan abans eren dos. «Ara és molt més complicat controlar la temperatura de l’embragatge i passen coses així».

És la setena ocasió en què un Mercedes –el de Rosberg o el de Hamilton– perd la primera posició en l’arrencada. «Crec que en aquell moment només penses a recuperar la posició en què havies arrencant. Ho vaig intentar però veia Nico allunyar-se», va explicar centrat a sobrepassar els dos Ferrari amb l’estratègia. «Sabia que la victòria no seria possible, però ho intentaria. Era el millor que podia fer després de perdre al sortir».

EL SOMRIURE DEL VENCEDOR

Rosberg va esbossar un somriure, després d’aguantar dissabte el xàfec de crítiques al quedar a quatre dècimes de Hamilton, a qui sentia dir com és de «meravellós situar-se en la mateixa línia de la història que Senna o Fangio», als quals va igualar en poles a Monza.  Rosberg esbufegava al sentir el seu company parlar d’un resultat «icònic».

Notícies relacionades

Un dia després es que va treure de sobre tant misticisme del seu rival. «No serveix de res una gran volta. Els punts es reparteixen diumenge i en una bona sortida ho soluciones. Tot es va resoldre abans del primer revolt. Després va ser fàcil», explica l’alemany, que va aconseguir un enorme coixí d’avantatge. Quan Hamilton va aconseguir superar els dos Ferrari a la part final, Rosberg ja pensava en les paraules que diria en italià al podi. «Tinc molts amics italians, parlo bé l’italià i, en certa mesura, m’identifico amb algunes coses del seu estil de vida».

VOLTA RÀPIDA D’ALONSO

Les llargues rectes del circuit de Monza van deixar el camí expedit per al potentíssim motor dels Mercedes i van complicar enormement la vida al Toro Roso de Carlos Sainz –el cotxe amb menys velocitat punta de tota la graella– i al McLaren de Fernando Alonso que, fora dels punts, va tenir el gust de marcar la volta ràpida, muntant pneumàtics nous a tres voltes del final. H

Temes:

Nico Rosberg