Guanya Rosberg amb Hamilton al podi després de remuntar 18 posicions

Brillant carrera d'Alonso a Spa on acaba setè després d'arrencar des de l'última posició de la graella

 

  / EFE / SRDJAN SUKI

2
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

És veritat, va guanyar el de sempre, Mercedes. És veritat, a penes hi va haver emoció pels primers llocs, en què l'alemany Nico Rosberg (Mercedes) i l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) van demostrar el seu domini, habilitat, potència i astúcia als comandaments dels que ja són els dos millors de la graella del Mundial de F-1. Però després d'ells, després de Rosberg i Ricciardo, la lluita en l'espectacular i divertit Gran Premi de Bèlgica va ser increïble, amb un Lewis Hamilton (Mercedes) portentós, que va pujar a l'últim esglaó del podi, tercer, després de remuntar 18 places perquè sortia, per sanció, des de l'última posició de la graella. L'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda) va ser l'altre heroi del dia, ja que va acabar en setena posició també remuntant des de la penúltima plaça.

MAGNUSSEN SE SALVA DE MIRACLE

La carrera va tenir un inici terrible, ja que mentre Rosberg s'escapava, el jove i intrèpid holandès Max Verstappen (Red Bull-Renault), el noi revelació dels dos últims anys, la va fer grossa al primer revolt i va descartar per al podi els dos Ferrari, tant el de l'alemany Sebastian Vettel com el del finlandès Kimi Raikkonen. Els tres van quedar fora de la baralla per la victòria i el podi, el mateix que li va passar a Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari), que va xocar i va punxar destrossant el seu monoplaça. És clar que la pitjor part en aquest inici, a la volta 10, se la va emportar el danès Kevin Magnussen, que va perdre el control del seu Renault a la sortida del velocíssim Raidillon i hauria pogut matar-se perfectament, perquè el seu monoplaça va quedar totalment destrossat. Segons sembla, Magnussen només té una lesió seriosa al seu turmell dret.

Lewis Hamilton

CAMPIÓ amb MERCEDES

"Abans de començar el GP, ja firmàvem, el meu equip i jo, la sisena plaça, així que aquest podi té gust de victòria"

GRAN CARRERA DE HAMILTON I ALONSO

Aquest terrible accident va fer que es parés la carrera i es tornés a donar la sortida uns minuts després, fet que va permetre a Hamilton i Alonso consolidar la seva espectacular escalada als primers llocs, ja que el campioníssim britànic era cinquè en aquell moment, i el bicampió asturià, quart. Represa la carrera, Hamilton va seguir remuntant amb un pilotatge molt agressiu i Alonso va resistir la pressió de cotxes que, fa dos o tres grans premis, el superaven amb enorme facilitat. Alonso va acabar en setena posició després de suportar i aguantar els atacs dels dos Williams-Mercedes, de Valtteri Bottas i Felipe Massa, i el Ferrari d'‘Iceman’, tota una proesa.

CLASSIFICACIÓ DEL MUNDIAL

Notícies relacionades

L'espectacular carrera de Hamilton (“abans de començar el gran premi tots dèiem a l'equip que el normal seria acabar sisè i, per tant, aquest podi és una victòria”, va dir l'anglès) li permet mantenir-se encara líder amb 9 punts d'avantatge sobre el seu company Rosberg, que avui ha restat 10 punts al gran favorit per obtenir, de nou, el títol. Rosberg ha aconseguit avui, en el seu gran premi núm. 198, la seva victòria núm. 20.

Mundial de pilots: 1.Lewis Hamilton (Mercedes, GBr), 232 punts; 2. Nico Rosberg (Mercedes, Alemanya), 223 punts; 3. Daniel Ricciardo (Austràlia, Red Bull-Renault), 151 punts; 4. Sebastian Vettel (Alemanya, Ferrari), 128 punts i 5. Kimi Raikkonen (Finlàndia, Ferrari), 124 punts.