Rosberg derrota Hamilton a la 'pole' d'Hongria

Una sortida de pista d'Alonso espatlla la volta rècord del britànic i beneficia a l'alemany de Mercedes

 

  / REUTERS / LASZLO BALOGH

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL MARTÍNEZ

Una sortida de pista de l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda) va ser decisiva perquè l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), que supera per només un punt el Mundial de pilots el seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton (Mercedes), li prengués al tricampió britànic una 'pole position', la del Gran Premi d'Hongria, que el líder de l'escuderia alemanya estava fabricant-se a gran velocitat en el seu última intent. La sortida d'Alonso va provocar la bandera groga (prohibit avançar) i va avortar la volta rècord de Hamilton, beneficiant la volta ràpida de Rosberg, que, per sort, ja havia passat per la zona on el bicampió asturià s'havia quedat estacionat.

DE NOU, PRIMERA LÍNIA DE MERCEDES

D'aquesta manera, Rosberg i Hamilton, que ha acabat a 0.143 segons del seu company, tornaran a protagonitzar demà (14.00 hores, Movistar TV) una sortida esgarrifosa, ja que s'estan jugant el títol del món davant la mirada dels seus caps, que ja els han advertit que no volen xocs ni incidents a la pista. Darrere dels dos Mercedes estaran els dos Red Bull de l'australià Daniel de Ricciardo i el joveníssim Max Verstappen. La tercera fila serà per al tetracampió Sebastian Vettel (Ferrari) i un espectacular Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari). Alonso, malgrat els problemes d'última hora, va aconseguir la setena plaça i compartirà fila amb el seu col·lega Jenson Button.

Notícies relacionades

Aquesta és la quarta 'pole' de l'any de Rosberg després de la Xina, Rússia i Baku (GP d'Europa). Hamilton n'ha aconseguit 6 en 11 grans premis: Austràlia, Bareín, Barcelona, Canadà, Austràlia i Anglaterra, que li han suposat, de moment, quatre victòries: Mònaco, Canadà, Àustria i Anglaterra. Rosberg ha guanyat a Austràlia, Bahrain, Xina, Rússia i Baku.

EL MUNDI A UN PUNT

És evident que el màxim interès del Mundial de F-1 no és solament saber qui serà, a final de temporada, el 'tercer home', premi que en aquests moments ostenta, incomprensiblement, el finlandès Kimi Raikkkonen (Ferrari), a 62 punts del líder, és a dir, més de dues victòries (50 punts), sinó qui es quedarà amb un títol que té molt de mèrit. Després de la fulminant arrencada de Rosberg, que va començar guanyant-ho tot, la recuperació de Hamilton ha sigut espectacular i ja està a només un punt del seu company d'equip, líder des de l'inici del Mundial: 168 contra 167.