Combustió neta

¿Cotxe vell? Amb aquest truc passaràs la prova de gasos de l’ITV

Nou canvi en l’ITV el 2023: afectarà milions de cotxes

Nova complicació per passar la ITV: afectarà els cotxes amb més de 15 anys

¿Cotxe vell? Amb aquest truc passaràs la prova de gasos de l’ITV

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) consisteix en una revisió periòdica en la qual els conductors sotmeten el cotxe a diferents tests perquè un treballador homologat aprovi el seu correcte funcionament. Entre les proves més temudes, sobretot pels propietaris d’automòbils antics, es troba la de gasos.

Aquest procediment consisteix en una breu anàlisi dels sistemes anticontaminació integrats al vehicle. Per això, l’inspector comprova diferents paràmetres i els compara amb els límits establerts en les lleis d’homologació, que són diferents per a cotxes dièsel que per als que utilitzen gasolina.

Més injecció, menys emissions

Notícies relacionades

Tal com recull la revista especialitzada Auto Bild, el truc per reduir les emissions de monòxid de carboni (CO) passa per una exigència més gran al motor. Per mitjà de l’activació de sistemes elèctrics com la ràdio o els llums, a més de la circulació a marxes curtes (més revolucions), s’injecta més combustible als cilindres i, en conseqüència, es genera un flux de gasos més gran.

Així doncs, completant un breu recorregut d’aquestes característiques abans de la revisió, s’aconseguirà una combustió més neta. Amb tot, es pot destacar que aquest truc aconseguirà diferències mínimes respecte al funcionament habitual del motor, per la qual cosa l’opció més responsable sempre passa per comptar amb sistemes anticontaminació homologats i portar a terme un correcte manteniment del vehicle.