Així és el Ford més icònic i juvenil: és ideal per a moure's per la ciutat

El Ford Fiesta, en la seva cinquena generació, és un dels millors models per al transport urbà 

Aquest cotxe està disponible en els concessionaris de Romacar ABS de la província de Barcelona 

El Ford Fiesta és un dels cotxes icònics de la signatura americana

El Ford Fiesta és un dels cotxes icònics de la signatura americana / Cedida

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Hi ha cotxes que fa molts anys que es produeixen i evolucionen, arribant a consolidar-se com a cotxes icònics i models que no passen de moda. Sense cap dubte, el Ford Fiesta és l'exemple més clar. La primera versió del vehicle de la marca americana va arribar el 1976 per competir en un mercat amb una àmplia demanda de cotxes petits. Ara, 47 anys i cinc generacions més tard deixarà de fabricar-se. És un cotxe que, sens dubte, passarà a la història. 

El Ford Fiesta és considerat un dels vehicles favorits de les generacions joves. Un model compacte amb un disseny molt atractiu i unes prestacions ideals per al dia a dia com anar a la universitat, quedar amb les amistats, fer una escapada de cap de setmana... però també el vehicle ideal per endinsar-se en l'apassionant món de la conducció

Característiques del Ford Fiesta 

L'atractiu disseny del compacte de Ford destaca per oferir unes prestacions més que suficients per a un conductor novell o per a algú que majoritàriament faci desplaçaments urbans i interurbans. Tot això, sent un dels models més econòmics de Ford. 

L'atractiu disseny del Ford Fiesta 

El Ford Fiesta és un gran cotxe tot i la seva mida compacta. Les seves mesures són ideals per la mobilitat urbana. Mesura 4.040 mm de llarg, 1.470 mm d'alt i 1.730 mm d'ample, amb una batalla de 2490 mm. A més de la seva compacta silueta, pel que fa a l'emmagatzematge, compta amb una capacitat de maleter mínima de 292 mm, ampliables a 1.093 mm abatent els seients posteriors. El seu interior disposa de fins a 19 zones independents d'emmagatzematge que aprofiten cada mil·límetre. 

El Fiesta té un disseny molt atractiu. En l'exterior predominen les línies dinàmiques i el sostre panoràmic que es pot obrir per gaudir de les vistes, aportant lluminositat i amplitud al vehicle. Ressalten també els seus fars LED, amb llums antiboira integrades i les seves exclusives llums de conducció diürna. El compacte de Ford té cinc versions diferents amb el seu característic estil juvenil i dinàmic. En les versions Trend i ST-Line està disponible amb 3 portes i amb llandes de fins a les 18 polzades. 

El Ford Fiesta té un disseny exterior molt atractiu

/ Cedida

Hi ha molt d'espai per estirar les cames a l'interior, un espai que ofereix confort i benestar. La versió ST compta amb uns seients de caràcter esportiu i reposacaps integrat. Per afegir un plus addicional de confort, pots posar seients davanters calefactats, que juntament amb el volant calefactat són el millor aliat pels gèlids matins d'hivern. 

Les cinc opcions de motorització del Ford Fiesta 

Hi ha cinc opcions de motorització disponibles pel Ford Fiesta; dos models de gasolina, dues opcions de gasolina amb microhibridació, més el model ST. En el motor de gasolina, es pot triar entre un Tu-VCT d'1.1 litres de 75 CV i la versió 1.0 EcoBoost de 100 CV. 

Per aconseguir un major rendiment, amb estalvi de combustible i menys emissions de CO₂, existeixen dues opcions microhíbrides de 125 i 155 CV que componen el motor EcoBoost Hybrid. Finalment, el motor més potent és l'EcoBoost de 1,5 litres que trobem en el Ford ST i que assoleix els 200 cavalls de potència. 

Trobem tres maneres de conducció en el Ford Fiesta; Normal, Sport i Eco. Cadascuna d'elles modifica la resposta del vehicle i l'adapta a les circumstàncies de conducció. L'ST substitueix la manera Eco pel Track, activant així la conducció esportiva. 

L'última tecnologia 

L'última tecnologia també està disponible en el nou Ford Fiesta. La pantalla tàctil de 8" amb el sistema SYNC 3.2 s'integra a la perfecció amb el telèfon mòbil a través d'Android Auto o Apple Carplay. D'aquesta manera, la seva tecnologia et permet controlar-ho tot, des de les trucades telefòniques fins a la temperatura interior. 

Aquest nou model també ha integrat un panell d'instruments digital de 12,3" on es pot veure tota la informació del vehicle de forma molt senzilla. El Ford Fiesta també incorpora la barra de so B&O, un sistema de 10 altaveus que complementen perfectament l'estil del vehicle. 

Última tecnologia a l'interior del Ford Fiesta, dues pantalles i barra de so B&O


/ Cedida

A més, el Fiesta, compta amb funcions i sistemes intel·ligents que ajuden a la conducció. Disposa d'un ampli sistema de sensors i càmeres que permeten controlar, entre altres: 

  • L'assistència activa d'estacionament 

  • Limitador de velocitat ajustable amb reconeixement de senyals de trànsit. 

  • Indicador de distància del cotxe que circula davant 

  • Sistema d'alerta de canvi de carril 

On està disponible el Ford Fiesta a Barcelona? 

No dubtis a posar-te en contacte amb els concessionaris Romacar ABS de Barcelona si estàs interessat a comprar el nou Ford Fiesta. Rebràs assessorament personalitzat, al costat d'un ampli catàleg adaptat a totes les necessitats.