AUTOMOCIÓ

Nissan demanda Carlos Ghosn per 83 milions d'euros

La companyia estima que aquesta xifra és la que correspon a la recuperació dels danys financers provocats per la gestió de l'exdirectiu

La xifra es podria incrementar per les multes derivades de les investigacions per activitat fraudulenta de Ghosn i en relació amb altres demandes

carlos-ghosn

carlos-ghosn / TORU YAMANAKA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fabricant japonès d’automòbils Nissan ha interposat una demanda per import de 10.000 milions de iens (83 milions d’euros al canvi actual) contra Carlos Ghosn, expresident de la companyia, per recuperar «una part significativa» dels danys econòmics soferts durant anys per la seva «activitat fraudulenta» i «conducta incorrecta».

Nissan ha presentat aquesta demanda al Tribunal del Districte de Yokohama (Japó) per recuperar els danys financers registrats en relació amb la suposada apropiació indeguda de «recursos i actius» per part del directiu.

No obstant, l’empresa nipona estima que l’import reclamat s’incrementi en el futur, davant de les multes que previsiblement haurà d’abonar la companyia a l’Agència Japonesa de Serveis Financers per les activitats irregulars dutes a terme, suposadament, per Carlos Ghosn.

La firma automobilística va destacar que l’import de la demanda s’ha calculat en funció dels fons vinculats amb «pagaments fraudulents» fets per Ghosn, entre els quals s’inclouen l’ús de residències fora del Japó sense el pagament de la seva renda corresponent, la utilització d’avions privats, els abonaments fets a la seva germana i al seu advocat al Líban, entre d’altres.

La companyia també pretén recuperar els diners invertits en la investigació interna que va haver d’engegar per descobrir les activitats de Ghosn i també els costos legals i regulatoris en els quals ha incorregut als Estats Units, el Japó, els Països Baixos i a altres territoris.

Notícies relacionades

La multinacional va assenyalar que aquesta demanda se suma a les que estan en procés a les Illes Verges, on es van registrar, suposadament, pagaments i transaccions no autoritzades, mentre va ressaltar que les accions legals formen part de la política de Nissan de recuperar els danys patits per aquesta situació.

El que va ser president de l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi va ser destingut per primera vegada al Japó l’octubre del 2018, acusat d’utilitzar fons de l’empresa en benefici propi i de declarar remuneracions més petites que les reals. Després de pagar la fiança, va tornar a ser detingut el 2019, però el van tornar a deixar en llibertat. A finals de l’any passat es va escapar del Japó al Líban.

Temes:

Nissan