Dona i sexualitat

No em toca bé

Moltes dones creuen que el poder del seu plaer i dels seus orgasmes resideix en el que fa o deixa de fer la seva parella. I aquest no és l'ingredient principal per rebre bones carícies. ¿Vols saber quin és?

Carícies i afecte abans de l’acte.

Carícies i afecte abans de l’acte.

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

Fa anys, a l'acabar una xerrada sobre desig sexual femení, una dona bastant gran se'm va acostar i em va dir “no hi ha dones frígides sinó mans inexpertes”...

La veritat és que estic d'acord que no hi ha dones frígides ja que la frigidesa és un terme que hem deixat d'utilitzar. Però que la causa que una dona no disfruti i no senti plaer sigui per les mans inexpertes de la seva parella... no hi estic del tot d'acord.

Vegem per què...

Les mans de la parella sempre tenen les de perdre... ningú et tocarà com ho fas tu mateixa. Ningú tindrà la mateixa exactitud en les carícies com tenen les teves pròpies mans.

¿Per què? Perquè tu sents el que estàs fent i, quan la teva parella intenta acariciar-te, no sap què sents.

Hem crescut amb la creença màgica que si la nostra parella ens estima sabrà exactament què necessitem i sabrà donar-nos plaer. Però la realitat està lluny d'aquesta afirmació, per diversos motius:

- Cada cos és diferent i les carícies que li poden agradar a una dona, potser a una altra li desagraden

Estimar no significa tenir la capacitat d'endevinar el pensament i el que sent el cos de l'altre

- El que li pot semblar agradable a la parella no té per què semblar-li agradable a la dona que desitja ser tocada

¿Què pot fer una dona per ser tocada com realment desitja?

-Conèixer bé el seu propi cos, saber quines carícies li agraden i quines no

-Ensenyar a la seva parella el que li agrada. I això es pot fer de diverses maneres:

· Dient-ho obertament amb un llenguatge positiu (és millor dir el que agrada que el que no agrada). Per exemple: m'agrada més quan m'acaricies així, pots pressionar una mica més, toca'm d'una manera més suau...

· Mostrant-li físicament com li agrada ser acariciada: agafant la mà de la parella i guiant-la per les zones predilectes i mostrant el moviment, el ritme i el nivell de pressió que és més agradable...

Notícies relacionades

I és molt important saber que el cos d'una dona avui pot funcionar d'una manera i voler un tipus de carícies però demà potser funciona d'una altra manera i desitja rebre un tipus de carícies diferents del dia anterior... precisament per això, quan algú desitja acariciar una dona no pot saber quin tipus de carícia vol rebre en aquell moment... i per això és molt més senzill i es fa més divertit el joc si s'indica què li ve de gust aquell dia en concret.

¡Us animo a explicar a la vostra parella com funcioneu per augmentar la vostra diversió sexual!