Cultura

Iceta inaugurarà el canvi de nom de la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura de Mollet

El recinte comptarà amb un espai propi que recopilarà tot l’arxiu personal d’un dels set pares de la Constitució de 1978

Iceta inaugurarà el canvi de nom de la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura de Mollet

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, inaugurarà dissabte vinent el canvi de nom de la Biblioteca de Can Mulà de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), que a partir d’ara passarà a dir-se Biblioteca de Can Mulà - Jordi Solé Tura, tal com va aprovar el ple municipal el 28 de març.

Durant l’acte de canvi de nom s’inaugurarà també l’Espai Jordi Solé Tura, un espai propi que recopilarà tota la seva biblioteca personal com a autor, traductor i coautor. Aquests llibres formaran part del fons documental donat fins ara a l’ajuntament que poden ser consultats a l’Arxiu Municipal, que consta de més de 2.000 llibres i 10.000 registres.

L’acte institucional serà a les 10.30 h d’aquest dissabte 24 de setembre i comptarà també amb la presència de família de Solé Tura, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, el regidor del Centre d’Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, Josep Monràs, i del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia.

La figura de Jordi Solé Tura

Jordi Solé Tura va néixer a Mollet el 23 de maig de 1930 en el si d’una família republicana i de pagesos. Solé Tura va tenir un ferm compromís antifranquista ingressant el PSUC-PCE, la qual cosa li va comportar presó i exili.

Amb la recuperació de la democràcia, va ser un dels set pares de la Constitució de 1978, així com ponent de l’Estatut d’autonomia de 1979. La política el va portar a ocupar diversos càrrecs com a diputat a les Corts, regidor a Barcelona i ministre de Cultura, tot i que sempre va continuar lligat a la Universitat. Va compartir la docència amb la de traductor i divulgador de nous corrents de pensament. Per exemple, Jordi Solé és un dels introductors d’Antonio Gramsci a Espanya. A més, el seu llegat a la Universitat també va consistir al deixar una llarga llista de deixebles acadèmics.

Notícies relacionades

Al llarg de la seva trajectòria, Solé Tura va rebre prestigiosos guardons com a Molletà Il·lustre, la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or de la Generalitat i del Senat espanyol, entre altres reconeixements. Solé Tura va traspassar el 4 de desembre de 2009 després de cinc anys convivint amb l’Alzheimer.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès