Són gairebé 70 alumnes que no saben on començaran el curs escolar vinent

La Generalitat i l’Ajuntament de Mollet estudien el futur de l’escola Can Vila

  • El Departament d’Educació proposa traslladar els alumnes a una escola pública, o bé demanar un segon peritatge per mirar de reforçar els fonaments afectats

  • L’Ajuntament de Mollet del Vallès insisteix que l’única opció viable és que la Generalitat instal·li provisionalment uns mòduls, tal com va fer el 2015

La Generalitat i l’Ajuntament de Mollet estudien el futur de l’escola Can Vila

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i el Departament d’Educació van abordar ahir el futur de 70 alumnes de l’escola d’educació especial Can Vila, que el curs vinent hauran de canviar de centre a causa del deteriorament de dos dels edificis del centre.

Representants de les dues administracions han debatut, en una reunió telemàtica, una solució per al futur d’aquests 70 alumnes, que no podran iniciar les classes a causa de la situació en què es troben dos dels edificis del centre que tenen esquerdes estructurals.

L’escola d’Educació Especial Can Vila compta amb un total de 160 alumnes que provenen d’un total de 24 municipis diferents i amb edats que van des dels 3 fins als 21 anys.

L’Ajuntament de Mollet ha informat que en la reunió hi han participat l’alcaldessa de la localitat, Mireia Dionisio; el regidor d’Educació, Raúl Broto; i per part del Departament d’Educació, el director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra, i el director del Servei Territorial Maresme-Vallès Oriental, Simó López.

Les propostes

El Departament d’Educació, segons el consistori, ha ofert dues opcions: traslladar els alumnes afectats a una escola pública de la ciutat, o bé demanar un segon peritatge que indiqui si amb un reforç dels fonaments es poden utilitzar els dos edificis afectats.

L’Ajuntament de Mollet considera, però, que l’única opció viable és que la Generalitat instal·li provisionalment uns mòduls, tal com va fer el 2015.

El consistori, a més, es farà càrrec del segon peritatge per veure si és possible l’ús i reforç dels edificis fins que els mòduls estiguin instal·lats i així mirar d’evitar que l’alumnat s’hagi de moure de Can Vila.

L’ajuntament ha anunciat que presentarà un contenciós administratiu amb mesures cautelars urgents perquè sigui un jutge qui obligui a actuar amb urgència per tal que l’alumnat no es mogui del centre.

Notícies relacionades

L’ajuntament ha traslladat la proposta de col·laborar en l’actuació que hagi de portar a terme la Generalitat (Departament d’Educació i Incasòl) per assegurar la continuïtat de les classes de tots els alumnes a Can Vila.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet