Educació

L’Ajuntament de Mollet reclama a la Generalitat «una solució» per als alumnes de Can Vila

  • Una setantena d’alumnes han de ser ressituats de cara al curs vinent a causa de les esquerdes estructurals que presenten dos edificis del centre

  • L’alcaldessa Dionisio i l’AMPA han demanat a través d’una carta al conseller Gonzàlez-Cambray «que trobi una solució en el menor temps possible»

L’Ajuntament de Mollet reclama a la Generalitat «una solució» per als alumnes de Can Vila

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) reclama a la Generalitat «una solució» per a la setantena d’alumnes de l’Escola d’Educació Especial Can Vila, que han de ser ressituats de cara al curs vinent a causa de les esquerdes estructurals que presenten dos dels edificis del centre. L’alcaldessa, Mireia Dionisio, i l’AMPA han demanat a través d’una carta al conseller d’Educació del Govern, Josep Gonzàlez-Cambray, «que trobi una solució definitiva en el menor període de temps possible»:

Els edificis, construïts el 2002 pel Departament d’Educació, presenten esquerdes «molt significatives» que van ser inspeccionades el mes de març passat per tècnics de l’ajuntament i, de manera conjunta, amb un tècnic de l’esmentat departament. El consistori va realitzar una actuació d’emergència per poder finalitzar el curs amb seguretat, però, segons l’informe elaborat, a partir de l’1 de juliol s’han d’abandonar les instal·lacions perquè no es poden garantir les mesures de seguretat. El tancament d’aquests dos edificis implicarà la clausura d’espais com la secretària, la sala de fisioteràpia, la sala de logopèdia o la sala de música.

Davant aquesta situació, i després de diversos intents fallits per trobar una solució, l’Ajuntament ha decidit alçar la veu per denunciar públicament que «l’administració competent no està assumint les seves responsabilitats». «Malgrat que a Can Vila no només hi ha nens i nenes de Mollet, estem enormement preocupats. Ens han dit que buscaran una solució d’escolarització per al dia 5 de setembre, però no veiem voluntat de solucionar de manera definitiva aquest greu problema que afecta alumnes especialment sensibles i vulnerables. La totalitat d’alumnes, i no només uns quants, tenen dret de seguir la seva educació a Can Vila», ha declarat Dionisio, que no descarta presentar un contenciós administratiu.

Els antecedents

El mes de maig passat el ja exalcalde de Mollet, Josep Monràs, va enviar una carta al director general de Centres Públics reclamant respostes, mentre que a inicis de juny el Consell Escolar de Can Vila i l’AMPA van fer el mateix amb el director del Servei Territorial demanant una solució urgent per a l’escolarització dels alumnes afectats al següent curs.

Segons el relat de l’ajuntament, no va ser fins al dia 16 de juny, via telefònica, i dilluns passat 27 de juny, en una reunió telemàtica, que el Departament d’Educació va comunicar a l’administració local que no realitzaria cap inversió per solucionar la problemàtica, al·legant que el terreny és propietat de l’Incasol i que es tracta d’una escola de titularitat d’activitat municipal.

Notícies relacionades

Tanmateix, des del consistori rebaten que és el Departament d’Educació l’òrgan competent en matèria d’escolarització dels alumnes en edat obligatòria. Es pot recordar que l’Escola d’Educació Especial de Can Vila compta amb un total de 160 alumnes, d’entre els 3 als 21 anys, que provenen de 24 municipis diferents.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès