Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia

Els delictes LGBTI-fòbics al Vallès Oriental el 2021 van pujar respecte a l’any anterior

  • Des del Consell Comarcal denuncien que «es continuen produint discriminacions que no permeten al col·lectiu una vida plena»

Els delictes LGBTI-fòbics al Vallès Oriental el 2021 van pujar respecte a l’any anterior
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons dades dels Mossos d’Esquadra ofertes pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, a les Àrees Bàsiques Policials (ABP) de Granollers i Mollet del Vallès es van registrar un total de nou fets delictius el 2020 i 12 el 2021, categoritzats com a delictes d’odi i discriminació per raó de LGBTI-fòbia.

Malgrat l’augment registrat, les dades ofertes reflecteixen que durant el primer quadrimestre del 2020, coincidint en part amb el confinament per la covid-19, no es van registrar delictes d’odi i discriminació per raó de LGBTI-fòbia a la comarca.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, aprofitant la data commemorativa del 17 de maig, en col·laboració entre l’Observatori i el Servei d’Atenció Integral LGBTI+, Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, vol «donar visibilització a aquestes situacions de discriminació fent difusió d’aquestes dades».

Els delictes d’odi són infraccions penals en què se selecciona la víctima, lloc o objecte de la infracció per la seva pertinença –real o suposada– a un grup per raó de la seva raça, origen nacional o ètnic, l’idioma, la religió, la minusvalidesa física mental, l’orientació sexual o altres factors similars.

Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia

El 17 de maig de 1990 l’OMS va suprimir l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Consegüentment, es va establir aquesta data com a Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

En tots aquests anys, s’han produït avanços respecte als drets de les persones del col·lectiu LGBTI+. Un exemple és la llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que té l’objectiu d’assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Notícies relacionades

No obstant, «es continuen produint discriminacions que no permeten al col·lectiu una vida plena», recorden des del Consell. 

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO