TENDÈNCIES AL MWC23

Els mòbils més avançats presentats al Mobile Word Congres 2023

Els mòbils plegables són tendència de mercat i al Mobile d’aquest any s’han deixat veure alguns dels més sorprenents desenvolupaments de la indústria

La companyia Motorola ha donat a conèixer un camí de futur amb la presentació del seu enrotllable de gran pantalla

Els mòbils més avançats presentats al Mobile Word Congres 2023
4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la present edició del Mobile arriben a escena els telèfons enrotllables, capaços d’augmentar la mida de la seva pantalla desplegant un plafó plàstic. És una cosa que ha presentat la firma Motorola, un dispositiu en format vertical que pot allargar-se i encongir-se i que pot ocupar menys espai que un mòbil convencional, però després engrandir la seva superfície quan és necessari. Aquest mecanisme en el prototip presentat es desplega prement dues vegades seguides els laterals.

Quan la pantalla està desplegada, queda a la vista el plafó en la seva totalitat i quan està enrotllat, mostra la seva mida més compacta i aspecte robust. Aquest concepte de mòbil enrotllable és diferent del que han mostrat altres marques anteriorment, en què la pantalla s’ocultava a l’interior de l’aparell. L’avantatge més clar de l’actual és que la seva mida és considerablement més petita, i això pot beneficiar aquelles persones que busquen tenir un mòbil més gran en un menor espai. A més, la pantalla no comptaria amb plec.

Nascut com a part de la inversió de Lenovo (propietari de Motorola) en pantalles OLED flexibles, aquest prototip rebla el clau a aquests plafons fent-los enrotllables. El que permet el plafó OLED flexible –o pOLED– és que el dispositiu amb prou feines superi les 4 polzades d’altura, molt per sota de l’estàndard actual del mercat; per ser capaç d’elevar-se fins a arribar a les 6,5 polzades, molt en la línia del que ofereix la majoria del mercat quant a mida.

No s’han ofert orientacions quant a preu, ni tampoc dates d’entrada al mercat.

Find N2 Flip (tipus closca) d’Oppo

Un dels mòbils més atractius que s’han presentat en el MWC23 és el Find N2 Flip (tipus closca) d’Oppo. Compta amb una pantalla exterior 3,26 polzades, la més gran dels plegables d’aquest tipus disponibles en l’actualitat. La seva càmera principal és de 50 MP, la NPU MariSilicon X i el sistema d’imatge Hasselblad es combinen per a una experiència de fotografia professional. Equipat amb la frontissa Flexion Hinge de nova generació, admet el mode FlexForm multiangle, que permet col·locar la pantalla en qualsevol angle entre 45 i 110 graus. Gràcies a la nova Flexion Hinge, el plec del Find N2 Flip es manté discret i pràcticament no es nota. El model integra una bateria de 4.300 mAh i càrrega ràpida de 44W, fet que li dona capacitat per a un dia complet d’ús.

Està a la venda a Espanya des d’avui 1 de març per uns 1.050 euros

Honor Magic VS (tipus llibre)

El Mobile World Congress ha sigut elegit per Honor per a la posada de llarg del seu plegable Honor Magic VS. El mercat dels mòbils plegables, encapçalat per Samsung, obre una nova etapa amb la presència de marques xineses, que fins ara s’havien limitat a comercialitzar els dispositius al seu país d’origen.

En aquest escenari, Honor ha anunciat el Magic Vs, un plegable de 267 grams de pes amb un gruix de 12,9 mm quan està plegat i 6,1 mm en el seu mode desplegat. Està dotat d’una frontissa sense engranatges amb una tecnologia de fos d’una sola peça, cosa que redueix el nombre de components estructurals. El sistema pot aguantar fins a 400.000 plecs, permet tancar la pantalla del terminal sense deixar espais.

Integra un plafó OLED flexible de 7,9 polzades amb 90 Hz de taxa de refresc. Quan està plegat, la seva pantalla externa OLED de 6,45 polzades, ocupa el 90% del frontal. Aquesta pantalla té resolució Full HD+ i format 21:9. Compta amb una bateria de 5.000 mAh amb càrrega ràpida en 46 minuts. Quant al sistema de foto té una lent principal de 54 MP, un gran angular de 50 Mp i un teleobjectiu de 8 MP amb zoom òptic de 3 augments. El preu de la versió de 12 GB de RAM i 512 GB d’emmagatzematge se situa en els 1.600 euros.

La sorpresa dels desconeguts

Aquests dies es pot veure en el mobile el Phantom V Fold, un nou mòbil plegable tipus llibre que té a les seves entranyes un processador Dimensity 9000+ i una bateria enorme. Ha sigut desenvolupat per la companyia Tecno i arriba al mercat per lluitar de tu a tu amb terminals com el Samsung Galaxy Z Fold 4, l’Oppo Find N2 o l’Honor Magic Vs.

Pesa 299 grams, té una altura de 159,4 mil·límetres i un gruix que va dels 6,9 mil·límetres desplegat i els 14,5 mm desplegat. 

La pantalla exterior compta amb una diagonal de 6,42 polzades amb una resolució de 2.550 x 1.080 píxels, així que tenim una relació d’aspecte allargada, i té Gorilla Glass Victus, un refresc de 120 Hz, tecnologia LTPO i un plafó tipus AMOLED. La interior també és AMOLED amb un refresc LTPO de 120 Hz. La diagonal és de 7,95 polzades, té resolució de 2.296 x 2.000 píxels i la brillantor és de 1.100 nits de punta en totes dues.

El seu processador està acompanyat per 12 GB de memòria i compta amb configuracions de 256 o 512 GB d’emmagatzematge. La bateria és de 5.000 mAh. Compta amb càrrega ràpida de 45 W, El ‘software’ és Android 13 amb la capa HiOS 13 Fold.

Notícies relacionades

A les càmeres aporta un sensor principal de 50 megapíxels f/1.9, un telefoto de 50 megapíxels amb un 2x i un gran angular de 13 megapíxels i 120 graus. Al frontal té una càmera de 32 megapíxels i, a la pantalla interior, una altra càmera de 16 megapíxels.

El preu serà d’uns 1.030 euros i arribarà en colors blanc i negre.