La tornada més esperada

Hiperconnexió i metavers, les tendències presents al MWC

El congrés mostrarà els avenços en xarxes i connectivitat, processadors molt potents, millores en bateries i càmeres de més qualitat

Hiperconnexió i metavers, les tendències presents al MWC
2
Es llegeix en minuts

El moment ha arribat, després d’una suspensió i una edició pràcticament virtual, torna el Mobile World Congress a Barcelona, amb l’expectativa d’anar recuperant terreny a l’adversitat. Els experts vaticinen que, tot i que no hi haurà gaires novetats de productes, les marques donaran a conèixer els seus potents avenços en xarxes i connectivitat, digitalització, intel·ligència artificial i creació d’empreses tecnològiques, terrenys aquests en els quals l’obligat confinament ha fet trobar noves i interessants solucions per a la vida laboral i quotidiana.

Tot i que algunes firmes mantindran una discreta presència virtual, des d’avui i fins al 3 de març, representants de la innovació tecnològica donaran a conèixer les línies del futur escenari que es dibuixa a l’horitzó. Més de 1.000 conferenciants, representants de 150 països, sota el lema Connectivity Unleashed (connectivitat desencadenada), protagonitzen la trobada empresarial més important de la indústria de les telecomunicacions. 

Avenç en 5G i perfil de la 6G

La implantació de les xarxes 5G s’accelera arreu del territori, millorant la connectivitat entre usuaris i dispositius avançats. Les possibilitats que ofereixen els terminals, la magnitud dels entorns intel·ligents i de les aplicacions disponibles són molt superiors. En aquest escenari, s’avançarà ja el 6G, que aportarà més amplada de banda, menys latència i més connectivitat. És a dir, millorarà el que semblava excel·lent i presentarà característiques encara desconegudes.

Mòbils de pel·lícula

Aquest congrés que avui comença, portarà mòbils plegables que milloren de manera molt notable la resistència de la pantalla, així com la visualització a la zona de plec. Una altra característica comuna és la dotació de càmeres de fotografia d’alta gamma, en molts casos fruit de la col·laboració amb els grans de la fotografia. Processadors més potents, millores en la càrrega i les bateries, i la generalització de la compatibilitat 5G, és la tendència.

Metavers, més enllà de la realitat

Mark Zuckerberg pensa que el metavers és la nova versió d’internet, una plataforma que serà cada vegada més comuna per simular presència, conèixer gent i viure experiències. Un món en el qual la realitat física i virtual es mesclaran per crear espais on els usuaris podran comunicar-se i compartir els seus desitjos d’una manera complementària a la de la realitat.

Aquesta serà una nova tendència que algunes empreses com Telefónica explicaran en el MWC.

El salt a la Internet of Everything

Notícies relacionades

Internet of Everything és la pròxima etapa evolutiva del món connectat. Amb més de 40.000 milions de dispositius, el creixent conjunt de terminals vinculats i tecnologies intel·ligents ofereix una nova eina per reinventar i transformar els espais físics perquè siguin més adaptables, personalitzats i fins i tot per anticipar noves necessitats abans que sorgeixin. A mesura que el món comença a reconstruir-se, apareixen solucions imaginatives per recolzar aquest esforç. 

Necessitat de solucions de seguretat

La tecnologia està canviant a velocitat de vertigen, fet que fa necessari continuar innovant en elements de control. La ciberseguretat de les empreses i de particulars és un a peça clau per mantenir els sistemes confiables. En aquesta conjuntura, nombroses empreses mostraran les seves propostes de control per evitar fugues d’infamació i atacs de cibercriminals. Google informarà sobre com ha millorat els seus sistemes per evitar intrusions.