Mobile World Congress

Aquest és el protocol Covid per entrar al MWC 2021

  • Els organitzadors de GSMA pacten amb la Generalitat les mesures sanitàries que els assistents hauran de seguir per poder accedir al recinte de la manera més segura possible

coronavirus-pruebas-temperatura

coronavirus-pruebas-temperatura

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els organitzadors del Mobile World Congress (MWC) han pactat amb la Generalitat i han desplegat una sèrie de mesures sanitàries que els assistents hauran de seguir per poder accedir al recinte de la manera més segura possible. Aquestes inclouen l’obligatorietat de fer-se un test d’antígens o PCR abans d’entrar o un tipus concret de mascareta durant tot el congrés, així com restriccions d’aforament per a les conferències o la política contra els pagaments en efectiu a cafeteries o restaurants. Aquí totes les claus sobre les normes bàsiques i el protocol per entrar al Mobile d’aquest any.

¿És obligatori fer-se un test?

Sí. La primera barrera contra la Covid que han erigit els organitzadors és que tots els assistents hauran d’accedir al recinte presentant un certificat que confirmi que s’han fet un test d’antígens o una prova PCR. Els assistents amb entrada podran fer-se un test d’antígens en el moment del seu accés. El preu és de 15 euros i corre a compte del visitant. Si aquest prefereix PCR, el preu és de 85 euros. L’organització recomana reservar una hora per evitar cues, un tràmit que es pot fer a través de l’aplicació «My MWC». Les proves es portaran a terme al Hall 1, del recinte de la Fira i l’horari serà de sis del matí a deu de la nit.

Si aquesta és negativa, l’assistent haurà d’escanejar el paper que li entregaran els sanitaris i pujar-lo al seu compte de l’aplicació «My MWC». La vigència d’aquest test ràpid és de 72 hores, és a dir, si l’assistent se’l fa el primer dia ja no necessitarà tornar a fer-se’n un altre en els tres dies que dura el congrés. No obstant, l’aplicació del congrés obligarà l’usuari a omplir un qüestionari d’autoresponsabilitat cada dia, en què haurà de respondre a unes preguntes bàsiques sobre el seu estat de salut, per evitar que si es troba malament o mostra algun símptoma acudeixi a la Fira de Barcelona.

¿Què passa si dono positiu?

El protocol de GSMA en vista d’un positiu en el test d’antígens consisteix a verificar aquest positiu amb una prova PCR. Aquesta la portaran a terme els mateixos serveis mèdics subcontractats pel Mobile de Quirón Prevenció, a la mateixa Fira. Si la prova PCR dona negatiu, es considerarà un fals positiu i l’assistent pot accedir al congrés. Si dona positiu, els serveis mèdics aïllaran el visitant, no podrà accedir al congrés i haurà de passar un període de quarantena al seu hotel o domicili, si aquest és pròxim.

¿Què passa si vinc amb avió i ja m’he fet una PCR?

Els visitants que viatgin directament des de països estrangers que figurin en la llista de zones de risc del Govern d’Espanya hauran, com qualsevol persona que es desplaça amb avió i aterra a terra espanyol, de venir amb una prova PCR ja feta. En aquest cas, amb l’aplicació «My MWC» l’assistent pot escanejar el paper del resultat i els organitzadors verificaran l’autenticitat i vigència de la prova. En cas afirmatiu, aquest negatiu tindrà vigència de 72 hores i no haurà de tornar a fer-se més proves.

Els assistents poden fer-se una prova PCR durant el Mobile per utilitzar-lo com prova per agafar l’avió i tornar a casa.

¿La mascareta és obligatòria?

Sí. Malgrat que als exteriors la mascareta no és obligatòria a partir del 26 de juny, sí que ho continua sent en espais tancats, com els del recinte de la Fira de Barcelona. I no valdrà qualsevol mascareta. Els visitants hauran de portar una mascareta FFP2 homologada i estaran prohibides les mascaretes de tela. Cada usuari haurà de portar el seu propi tapaboques, ja que l’organització no les donarà a l’entrada.

¿Hi haurà cafeteries i restaurants?

Notícies relacionades

Sí, però aquests han sigut redissenyats per mantenir la distància social entre les bombolles dels diferents comensals. Una altra novetat respecte a altres anys i per evitar contagis és la política de ‘no efectiu’. És a dir, els assistents hauran de pagar prioritàriament amb targeta i hi haurà venedors que directament no acceptaran pagaments en metàl·lic.

Espai ‘touchless’

Els organitzadors de GSMA han dissenyat uns recorreguts ‘touchless’, és a dir, que minimitzin al màxim el contacte físic. Qüestions com els serveis d’informació sobre els horaris de xerrades o la disposició dels expositors, entre d’altres, seran totes a l’aplicació. El procés de registre del visitant també s’haurà de fer a través d’aquesta. També hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per tot el recinte, a disponibilitat dels transeünts.

Temes:

Coronavirus