24 febr 2020

Anar al contingut

LLANÇAMENT

Huawei Mate X, el mòbil plegable amb 5G que busca conquistar el Mobile World Congress

Tindrà un cost de 2.299 euros

Josep M. Berengueras

Manu Fernandez

Huawei Mate X, el mòbil plegable amb 5G que busca conquistar el Mobile World Congress
Huawei Mate X, el mòbil plegable amb 5G que busca conquistar el Mobile World Congress

/

Huawei ja té el seu mòbil plegable. El gegant xinès, en ple conflicte amb els EUA –que l’acusa d’espionatge–, ha volgut presumir al Mobile World Congress de Barcelona i ha presentat el seu primer mòbil plegable, el Huawei Mate X.

Richard Wu, responsable de la divisió de consum, destaca que el 2018 van vendre 206 milions de mòbils. “Fins fa pocs anys ningú ens coneixia”, destaca.

Huawei Mate X

La gran aposta de la firma per a aquest any és el Huawei Mate X, el seu mòbil plegable. Compta amb una pantalla OLED frontal de 6,6 polzades, i posterior de 6,38. A l’obrir-lo, es transforma en una pantalla de 8 polzades amb relació 8:71.

Al contrari que el mòbil Samsung Fold, en aquest cas la pantalla ocupa gairebé tota la part exterior, és a dir, que no queda amagada.

El mòbil, obert, té un gruix de només 5,4 mil·límetres. Tancat, mesura 11 mil·límetres. 

Compta amb execució d’almenys dues aplicacions alhora (pantalla partida), i amb nova càmera Leica. Comptarà amb mòdem 5G (Balong 5000) i processador Kirin 980. Segons la firma, pot descarregar una pel·lícula d’1 Gb en només 3 segons. També compta amb doble bateria de 4.500 mAh, i càrrega ultraràpida de 55W.

Es vendrà només en blau, de moment, tot i que en el futur s’inclouran nous colors. El seu preu serà de 2.299 euros, i es posarà a la venda a mitjans d’any (probablement al juny).

Huawei MateBook X Pro

La companyia també ha presentat a Barcelona el nou Huawei MateBook X Pro, el nou portàtil de la firma. De nou, aposta pels marges ultrafins de la seva pantalla de 13,9 polzades, de tal manera que ocupa el 91% de la superfície. És, a més, encara més fi (4,9 mm en la seva part més prima i 14,6 mm en la menys).

Comptarà amb processador Intel i7 de vuitena generació i gràfica Nvidia, entre altres característiques. Sortirà a la venda en dos colors.