Patrocina:

Fira tecnològica

Els 5 expositors estrella del Mobile World Congress 2022

  • Més enllà dels tecnòlegs més mediàtics, aquesta edició reuneix els dirigents de firmes com Telefónica, Amazon Web Services, AT&T, Vodafone i Sotheby’s

Els 5 expositors estrella del Mobile World Congress 2022

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La setmana que ve Barcelona tornarà a convertir-se en capital mundial de la tecnologia amb l’acollida del Mobile World Congress (MWC). Es preveu que aquest any assistiran unes 50.000 persones a una fira on es presentaran i debatran les tendències que marcaran el futur de la indústria, des de la tradicional telefonia mòbil a la connectivitat del 5G, passant per la intel·ligència artificial i la realitat virtual.

En els últims anys, el congrés ha reunit grans noms del món tecnològic com Mark Zuckerberg, fundador i director executiu de Facebook (ara Meta), i el magnat Elon Musk, cofundador de PayPal i director de Tesla Motors. Els d’aquesta edició, de recuperació per l’impacte de la pandèmia, no són tan mediàtics, però no per això menys rellevants. Aquests són cinc convidats estrella del Mobile:

Adam Selipski (Amazon Web Services)

Tot i que la cara més coneguda d’Amazon és el seu fundador, Jeff Bezos, un altre dels noms clau del gegant comercial és Adam Selipski, director executiu d’Amazon Web Services (AWS), la divisió de la companyia dedicada a la computació al núvol, infraestructura essencial per suportar internet. AWS lidera aquest creixent negoci tecnològic que mou uns 160.000 milions d’euros en tot el món amb un 33% de quota de mercat.

Anne Chow (AT&T)

La nord-americana AT&T és l’empresa de telecomunicacions més gran del món. Anne Chow és la seva directora general de negoci, responsable d’una unitat de 35.000 milions de dòlars que atén més de tres milions de clients. La seva experiència servirà per explicar com la tecnologia mòbil està transformant i donant ales a l’àmbit empresarial.

Jessica Rosenworcel (EUA)

Jessica Rosenworcel és presidenta de la Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units, rol clau en la connectivitat i telecomunicacions del país. Rosenworcel participarà en una xerrada sobre com les polítiques digitals poden accelerar la recuperació pandèmica al costat de la vicepresidenta espanyola, Nadia Calviño, i del comissari europeu del mercat interior, Thierry Breton, entre d’altres. Desgraciadament només s’hi podrà accedir amb invitació.

José María Álvarez-Pallete (Telefónica)

Aquesta serà una edició especial del MWC per a José María Álvarez-Pallete, que a més d’assistir-hi com a president i director executiu de Telefónica, també s’estrenarà com a president del consell d’administració de la GSMA, organitzadora del congrés. Álvarez-Pallete participarà en una xerrada sobre el futur del sector al costat d’altres grans càrrecs com Nick Read, director executiu de Vodafone; Ruiwen Ke, de China Telecom, i Yang Jie, president de China Mobile.

Charles Stewart (Sotheby’s)

¿Què fa una casa de subhastes d’art amb 277 anys d’història en una de les grans fires tecnològiques del món? Doncs la reputada Sotheby’s s’ha servit de la innovació per ampliar el seu negoci cap a l’art digital, els NFT i la realitat virtual, tendències apuntalades durant l’últim any. Charles Stewart ha liderat aquest canvi com a director general de la firma i en parlarà en una sessió al costat de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Jim McKelvey, cofundador i director de la companyia de serveis financers Block.