ACTRIU DE LLARG RECORREGUT

Deu coses que s'han de saber de Scarlett Johansson

Es dona per fet que, gràcies a 'Historia de un matrimonio', serà nominada a l'Oscar

zentauroepp50998498 mas periodico  tassies scarlett johansson191120172903

zentauroepp50998498 mas periodico tassies scarlett johansson191120172903

3
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Els seus papers a ‘Historia de un matrimonio’, que acaba d’estrenar-se a Espanya, i ‘JoJo Rabbit’, que ho farà d’aquí unes quantes setmanes, figuren entre els millors de la seva carrera. Tots dos són a anys llum de la imatge de símbol sexual en la qual, segons acaba de confessar ella mateixa, va estar a punt de sentir-se atrapada en el passat. A continuació, 10 curiositats de l’estrella:

1. TÉ UN GERMÀ BESSÓ

Es diu Hunter i va néixer tres minuts després que ella. Van actuar junts a ‘Manny & Lo’ (1996), que per a ella va ser la tercera experiència cinematogràfica, i per a ell, l’única. Tenen dos germans més grans, Vanessa i Adrian, i un germanastre, Christian; Vanessa ha aparegut en pel·lícules com ‘Tiburones a Venecia’ (2008). La mare de Scarlett, Melanie Sloan, va ser la seva representant durant 16 anys, fins que la seva filla la va acomiadar.     

2. FA 27 ANYS QUE ACTUA

Va debutar amb 8 anys juntament amb Ethan Hawke en l’obra teatral ‘Sophistry’, en la qual tenia una frase de diàleg. Va debutar en el cine amb 9 a ‘Un noi anomenat Nord’ (1994) i, després d’haver aparegut a ‘Sol a casa 3’ (1997), es va donar a conèixer amb ‘L’home que xiuxiuejava als cavalls’ (1998). 

3. LI AGRADEN ELS HOMES MADURS

Ho va assegurar després d’haver rodat ‘Lost in translation’ (2003). Posteriorment, ha viscut històries amb Benicio Del Toro –17 anys més gran que ella– i Sean Penn –24 anys més gran– i ha confessat sentir-se atreta per senyors com David Bowie, Barack Obama i, atenció, David Hasselhoff. És cert, d’altra banda, que el seu primer exmarit, Ryan Reynolds, li treu únicament vuit anys, i tant el segon, Romain Dauriac, com el seu actual marit, Colin Jost, tan sols dos.

4. HA COMENÇAT A ENCARNAR MARES

Els seus personatges a ‘Historia de un matrimonio’ i ‘JoJo Rabbit’ són dues de les primeres mares que ha encarnat en pantalla. I totes dues són mares solteres, situació que ella mateixa va experimentar: el 2014 va néixer Rose, la seva filla al costat de Dauriac. Durant la cerimònia dels Oscars del 2015, en la qual va presentar un premi, va portar el tirallet a la bossa.     

5. AMB EL SEU MÒBIL NO ES JUGA

El 2011 un ‘hacker’ va treure a la llum fotos privades en les quals l’actriu apareixia nua. En lloc d’intentar evitar la seva difusió, va col·laborar amb l’FBI per identificar-ne el culpable, que va acabar detingut i sentenciat a 10 anys de presó.      

6. KATY PERRY LI DEU EL SEU ÈXIT

La cantant britànica es va inspirar en Johansson a l’hora de compondre el seu primer gran ‘hit’, ‘I kissed a girl’. Segons ha confessat, al veure una foto de l’actriu en una revista, va sentir una atracció sexual irrefrenable.  

7. HA FET UNA CARRERA MUSICAL

El 2008 va publicar el seu primer àlbum, ‘Anywhere I lay my head’, en el qual versionava cançons de Tom Waits, i en el segon, ‘Break up’ (2009), va col·laborar amb el cantautor Pete Yorn. La crítica especialitzada sempre ha sigut bastant cruel amb les seves capacitats vocals. 

8. ESTÀ ABONADA A LA POLÈMICA

Els paladins de la correcció política la van atacar per encarnar un personatge asiàtic en la pel·lícula ‘Ghost in the shell’ i un any després va enfurismar la comunitat LGTBI després d’anunciar-se que interpretaria un home transgènere –finalment va rebutjar el paper–. També ha estat en el punt de mira per sentir-se orgullosa del seu treball amb Woody Allen [ha rodat a les seves ordres a ‘Match point’ (2005), ‘Scoop’ (2006) i ‘Vicky Cristina Barcelona’ (2008)].

9. NO OCULTA LES SEVES ASPIRACIONS POLÍTIQUES

Notícies relacionades

Va recolzar públicament Barack Obama en les seves dues campanyes presidencials i després va fer el mateix per Hillary Clinton el 2017. Des d’aleshores ha encapçalat diversos actes feministes. Recentment, va expressar el seu interès en la política activa. «Quan la meva filla sigui gran –va dir–, i si puc dedicar tota la meva atenció a això, sens dubte que hi estaria interessada». 

10. UNA ESCOLA D’ART DRAMÀTIC LA VA REBUTJAR

Va succeir l’any 2003, just abans que es convertís en estrella mundial. Des d’aleshores ha guanyat un premi Tony (de teatre) i ha sigut candidata quatre vegades al Globus d’Or, entre molts altres honors. Es dona per fet que, gràcies a ‘Historia de un matrimonio’, serà entre les pròximes nominades a l’Oscar.