Santa Irene de Sevilla

El públic de 'GH Dúo' recolza la dona de Kiko Rivera després de conèixer-se el seu paper de dolorosa en el passat tòxic del DJ

zentauroepp46656489 mas  periodico  irene rosales poses during the presentation 190122195335

zentauroepp46656489 mas periodico irene rosales poses during the presentation 190122195335 / Victor J Blanco

5
Es llegeix en minuts
Núria Navarro
Núria Navarro

Periodista

ver +

Faltats com estem d’exemples de virtut –l’últim pot ser que fos Lady Di, la dolorosa de Kensington–, va i aterra Irene Rosales, que ha rescatat Kiko Rivera del pestilent fang de la drogoaddicció. “Tothom em deia que per què no el deixava –va explicar dies enrere la sevillana a l’audiència de ‘Gran Hermano Dúo’–. Jo deia que, primer, perquè l’estimo amb bogeria i, segon perquè, encara que el deixés continuaria ajudant-lo a sortir-ne”.

I al plató, llàgrimes furtives i mocs. Els col·laboradors de Jorge Javier Vázquez s’empassaven els seus verins i queien de genolls. Feien comptes i veien que Irene Rosales havia suportat el pitjor dels costats del simpàtic Kiko: l’entrada a la presó d’Isabel Pantoja; la relació tempestuosa amb Chabelita; els parts i criances de les seves dues filles, Ana i Carlota, i sobretot els devastadors efectes d’anys de “cocaïna, haixix i marihuana” sobre la poc normativa forma del seu marit. “Calia aguantar-li les males maneres, els plors i les davallades inesperades”, va matisar durant el debat del ‘reality’ l’extronista Rafa Mora, amic de l’autor de ‘Quítate el top’.  “Per a mi anar a treballar era donar-me una festa, no rendia en la meva feina, no donava el que havia de donar”, li va ratificar el mateix Kiko.

Irene Rosales i Kiko Rivera, al confessionari de 'GH Duo'. / EL PERIÓDICO

Marró dels grossos

O sigui, un marró dels grossos. I tot això sense una mala cara, sense cobrar per deixar anar el més gran per la boca, sense perdre aquest somriure tristoide seu que li dona un aire a Natalie Portman en 'Una historia de amor y oscuridad'. Llavors, us preguntareu, si tan exemplar és, ¿per què s’ha prestat a exhibir-se durant 24 hores a la tele? Perquè el matrimoni deu encara “uns 90.000 euros a Hisenda” –segons la documentada María Patiño–, deute que eixuguen si aguanten tres setmanes a Guadalix de la Sierra. “És un lloc on guanyarem diners tots dos i també és la feina que ens pugui donar després. És una cosa que ens beneficia en parella, uns diners que venen a casa”, confessa.

Aquesta modalitat de pagament, que no li acaba de quadrar a Irene Rosales perquè no veu les seves nenes, no li resta mèrit. “Una de les coses per les quals més volia que [Kiko] es recuperés és perquè disfrutés de les seves filles, perquè jo trobo tant a faltar poder disfrutar del meu pare...”, va raonar a peu de pissarra, on va dibuixar la seva corba de la vida.

El pare d’Irene Rosales (Ginés, Sevilla, 1991) va tenir un desmai a la feina fa 16 anys i li van detectar un tumor cerebral. Segueix viu, però “no és feliç, no és una persona que es pugui valer al cent per cent”, admet Irene Rosales, la més petita dels fills. La mare va haver de treballar i els germans es van encarregar que tingués una “infància agradable”. Va estudiar a la Bienaventurada Virgen María, amb les germanes irlandeses, fundada per Mary Ward al segle XVII. A l’acabar la secundària, va treballar com a socorrista al Lips Beach Club d’Eivissa, i va ser cambrera al Nou Olimp Cafè i dependenta del Pull and Bear.

El matrimoni, en una imatge del 2017. / INSTAGRAM

“Una dona de veritat”

I es va fer amiga de Kiko Rivera, que la va rondar sense èxit durant any i mig. No tenia res a veure amb les noies Paquirrín, tendents a sortir a la portada d’'Interviu' a la primera de canvi. “Per primera vegada en la meva vida em vaig trobar amb una dona de veritat, de les que ja no existeixen”, va admetre Kiko a ‘El Hormiguero’. “Discutim molt, perquè jo soc més difícil que fer-li un mos al colze”, va reconèixer. La relació va començar, segons els tatuatges comuns, el 24 de maig del 2014 –noteu que el 21 de novembre Isabel Pantoja entrava a Alcalá de Guadaira per blanqueig de capitals–, i el 15 de desembre del 2015 va néixer l’Ana. 

Mentrestant, Kiko ocupava les nits a punxar discos en particular i a complir el cànon del festaire, en general. Una falange de senyoretes van prendre els platós per explicar els seus flirtejos amb ell. El 2015, per exemple, Lorena Da Souza va donar bon compte de com van compartir alguna cosa més que menjar xinès abans que ell entrés a 'Gran Hermano VIP' i Carmen González, a qui va conèixer en una bitlla a Benidorm, es va esplaiar en un 'polideluxe'. El 2016, va sortir a la palestra Sandra Bruman, una artista de varietats que va intimar-hi tant que fins i tot va explicar que Rivera tenia “un problema de gasos”. I a tot això Irene Rosales es va fer la desentesa i es va centrar en les coses domèstiques, amb l’excepció de promocionar una dieta de la carxofa, una planxa per als cabells i un 'front row' de Pronovias, en el qual va fer ombra a Nicole Kimpel, la parella d’Antonio Banderas.

Però va arribar un punt en què no va poder més. “Li vaig dir que havia de parlar amb la seva mare per superar-ho, perquè jo sola ja no podia ajudar-lo”, va confessar a la gala de ‘GH dúo’. Paquirrín havia anat a sala d’operacions per sotmetre’s a una reducció d’estómac –va perdre més de 40 quilos ràpid–, però no va ser fins que va veure un documental sobre Avicii, el DJ suec de 28 anys que es va suïcidar amb el vidre d’una ampolla l’abril del 2018, quan va decidir que havia de deixar la droga.

A Cantora

Havia arribat el moment d’encaminar els passos a Cantora, a explicar a la mama Isabel el que passava. “Kiko es va trencar i li va dir que tenia un problema greu de drogues”, explica Rafa Mora. Van estudiar demanar ajuda a Belén Esteban, que s’havia desempallegat de la cocaïna per a benefici de la seva salut i del seu nas desballestat, però es van apanyar amb un eixam de metges i psicòlegs.

El passat 3 de maig Rivera va anunciar per Instagram que baixava de l’escenari a causa de la depressió (segurament va ser el moment de la lluita a mort amb l’addicció). I darrere, discreta, pacient, Irene Rosales, l’única vel·leitat coneguda de la qual és haver-se operat els pits després de ser mare.

Notícies relacionades

Bé, aquí no acaba el retrat propi d’una santa si fem cas als aficionats a trinxar reputacions, com la tronista Chabeli Navarro. “Rosales volia un futbolista en la seva vida”, va comunicar en un ‘Sálvame’.  Però ningú ha posat un sol nom sobre el tapet. I fins ai tot Anabel Pantoja, la portaveu oficiosa del clan, ha victorejat la Rosales. “M’encanta aquesta nena per com cuida el meu cosí”. El propòsit era bo, tot i que va haver de rectificar el comentari quan la van posar com un drap brut per masclista. “És una nena que entén molt a Kiko i el sap portar”, va sortir al pas la neboda de la cançonetista. Queda veure si algú més treu verí o aguanten i paguen a Hisenda.