PRODUCTOR D'ÈXIT

Eli Holzman: el 'reality man'

El creador de 'Maestros de la costura' és un dels ideòlegs de la telerealitat als EUA

zentauroepp42041869 eli holzman180216172011

zentauroepp42041869 eli holzman180216172011

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Eli Holzman s’ha dedicat a convertir la realitat en un producte de consum. O vist d’una altra manera, a passejar  l’espectador per mons que a molts ens resulten inaccessibles, sempre amb la mica de tensió i conflicte necessaris perquè a l’espectador li costi aixecar-se de la butaca. Als 43 anys és un dels productors de televisió més reconeguts de Hollywood, una màquina inesgotable de reality shows d’èxit, pels quals ha sigut nominat en 11 ocasions als Emmy. Molts dels seus programes s’han convertit en franquícies internacionals, com Project Runway, en què competeixen una dotzena de dissenyadors de moda. Als EUA el presentava la top Heidi Klum i ja està en la temporada 16. A Espanya acaba d’estrenar-se a TVE com Maestros de la costura.

Holzman es va criar en el si d’una família jueva novaiorquesa, però la seva carrera és essencialment angelina. Amb només 22 anys estava treballant per a Miramax Films, la companyia de Harvey Weinstein, el que va ser un dels grans popes de la producció a Hollywood fins que dotzenes de dones el van denunciar públicament per abusos i assetjament sexual. Holzman va començar treballant com a assistent de Weinstein fins que el cap va donar la seva vènia perquè posés en marxa Miramax TV, que va acabar comprant Disney. La telerealitat estava arrencant i el novaiorquès estava en el lloc i el moment adequats. Holzman va crear Project Greenlight, un reality en què diversos aspirants a director de cine competeixen per rodar el seu primer llarg, un projecte en què es van embarcar Matt Damon i Ben Affleck com a productors. I va rematar el seu treball amb Project Runway, bastant més exitós que el primer. 

 

Notícies relacionades

Va saber saltar a temps del vaixell, abans que el fang esquitxés la companyia dels germans Weinstein. Va passar una temporada treballant per a la productora de l’actor Ashton Kutchner, Kataylst Films, on va llançar The Beauty and the Geek, aquell reality que aparellava dones boniques amb homes més aviat lletjos i amb un coeficient intel·lectual pels núvols. Es va associar el 2008 amb el productor britànic Stephen Lambert per gestionar la seva pròpia companyia. D’aquella societat en va néixer Undercover Boss (El cap infiltrat), en què el cap d’una empresa es fa passar per un treballador més per veure com treballen els seus empleats. 

Documentals

Amb The Pitch es va endinsar en el món de la publicitat i amb Mystery Millionaire va posar multimilionaris a buscar parella ocultant les seves fortunes. També ha explorat el món dels documentals. Va dedicar gairebé tres anys a The Seven Five,  que explora la vida d’un policia corrupte de Nova York i més recentment ha treballat a Active Shooter: America Under Fire, una sèrie que analitza els grans tirotejos de masses dels últims temps, o Leah Remini: Scientology and the Aftermath, que busseja en els abusos i la coacció del món de la Cienciologia. 

Temes:

Reality show